Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai kuria naują Frankenšteiną: „Nissan Qashqai“ su GT-R viduriais

Pamenate išsišokėlį „Nissan Juke R“? Panašu, kad šis kontraversiškas krosoveris turės didesnį brolį – „Qashqai R“. Mat, „Severn Valley Motorsport“ kompanija iš didžiosios Britanijos nusprendė šį, niekuo nenusikaltusį krosoverį sukergti su galingu GT-R.
„Nissan Qashqai“ ir jo donoras – GT-R
„Nissan Qashqai“ ir jo donoras – GT-R / „Severnvalley Motorsports“ nuotr.

Pranešama, kad automobilių tobulinimo kompanija iš Didžiosios Britanijos įsigijo visiškai naują „Nissan Qashqai“ bei 2012-ųjų gamybos GT-R automobilius. Planas aiškus – britai siekia transplantuoti visus GT-R agregatus po kuklaus visureigio kėbulu (tikrai ne atvirkščiai).

„Severn Valley Motorsport“ turi solidžią patirtį su GT-R automobiliais. Prieš metus jie pristatė kultinio komiksų herojaus vardu pavadintą „Nissan GT-R The Hulk“ su 1250 AG. Tuo metu tai buvo greičiausias toks automobilis pasaulyje – maksimalus jo greitis siekė 350 km/h. Kolektyvas  pirmųjų bandymų metu negalėjo užfiksuoti gerų pagreičio rezultatų, nes dėl šlapios kelio dangos visi varantieji ratai prasisukinėjo iki pat 4 pavaros. Užfiksuotą greičio rekordą galite pamatyti priskirtame vaizdo siužete, straipsnio pabaigoje.

Tačiau grįžkime prie naujojo jų projekto. Su 3,8 litro V6 VR38DETT motoru bei nuolatine visų varančiųjų ratų pavara šis automobilis neabejotinai turėtų tapti greičiausiu „Qashqai“ pasaulyje. Negana to, žinant, kad projekto autoriai yra patyrę automobilių tobulinimo meistrai, tikėtina, kad V6 jėgainė generuos kiek daugiau nei standartinius 550 AG bei 628 Nm.
Britams tai – puiki reklama. Įrodę, kad visureigį gali sukergti su velniškai galingu sportiniu automobiliu, jie galės apsiimti praktiškai bet kokius darbus. Negana to, net nereikia abejoti, kad viso pasaulio automobilių spauda mirgės straipsniais apie „Severn Valley Motorsport“ kūrinį.

Pirmasis donoras – „Juke“, antrasis – „Qashqai“, kas bus trečias? Galbūt „Micra“, arba atsižvelgiant į didėjančio automobilio tendencijas – „Murano“ ar net „Pathfinder“?

VIDEO: „Severnvalley Motorsports“ puoštas GT-R

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius