Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekiškas „Harley-Davidson“ vakarėlis – su modifikuotais motociklais, roku ir šokiais prie stulpo

Kuomet pirmą kartą išgirdau apie balandžio 29d. organizuojamą tarptautinį „Harley-Davidson“ renginį, negalėjau suprasti, kodėl jis vyksta ne Vokietijoje, Prancūzijoje ar tarkime, Didžiojoje Britanijoje. Vietoje to buvo pasirinkta Čekijos sostinė Praha. Kaip vėliau paaiškėjo – ne veltui.
„Harley-Davidson“ renginio akimirka
„Harley-Davidson“ renginio akimirka / Jano Altnerio nuotr.

Pasirodo, būtent šiame mieste 1924 m. įkurta viena iš pirmųjų Europoje „Harley-Davidson“ atstovybių. Taip pat Praha turi ir vieną seniausių taip vadinamų H.O.G. („Harley Owners Group“) klubų, kuris savo istoriją pradėjo skaičiuoti vos keturiais metais vėliau nei pirmasis šalyje šio gamintojo motociklų salonas.

Nuo praėjusių metų šiame mieste taip pat vyksta įspūdingas renginys, vadinamas „Harley“ dienomis Prahoje“ (angl. „Prague Harley Days“). Šiais metais ši motociklų fiesta žada būti dar įspūdingesnė. Ji tęsis net dvi dienas, o organizatoriai gavo leidimą įvažiuoti į centrinę senamiesčio.

Jano Altnerio nuotr./„Harley-Davidson“ renginio akimirka
Jano Altnerio nuotr./„Harley-Davidson“ renginio akimirka

Taip pat būtent šio renginio metu europiečiams pirmą kartą pristatytas būsimas elektrinis „Harley-Davidson“ motociklas. Kol kas žinomas kaip „Livewire“ projektas šis unikalus inžinierių kūrinys keliauja po pasaulį, o gamintojas stengiasi įsiklausyti į jį išbandžiusių motociklų entuziastų atsiliepimus.

Pagrindinė paties „Dark Custom“ vakarėlio gimimo priežastis – tai „Harley-Davidson“ siekis populiarinti praėjusį sezoną pristatytą „Street 750“ modelį. Kaip spaudos konferencijos metu kalbėjo vartotojų pritraukimo vadybininkas Centrinės ir Rytų Europos šalims Rossas Chambersas, šis modelis į rinką patiektas siekiant sudominti žmonės, kurie niekada neturėjo motociklo. Taip pat ir moteris.

Tai yra lengvas (206 kg) ir nebrangus (8 tūkst. eurų), tačiau pakankamai galingas (58 AG ir 63 Nm) bei manevringas motociklas. Prisiekusiems šio legendinio motociklų gamintojo gerbėjams gali nepatikti tik faktas, kad dalis „Street 750“ motociklų yra surenkami Indijoje.

Viso priemonės produkto populiarinimui yra tinkamos, tačiau galima tik pagirti „Harley-Davidson“ rinkodaros specialistus už pasirinktą modifikuotų motociklų konkurso formatą. „Karalių mūšio“ (angl. „Battle of Kings“) dalyviai – daugiausiai H.O.G. klubai arba atstovybėse dirbantys specialistai – turėjo ribotą laiką ir tiek pat resursų tam, kad panaudotų visą savo fantaziją ruošdami unikaliai atrodančius „Street 750“.

Jano Altnerio nuotr./„Harley-Davidson“ renginio akimirka
Jano Altnerio nuotr./„Harley-Davidson“ renginio akimirka

Į garsiausią Prahoje – Karolio (ček. Karlev) tiltą atsirėmusioje „Lavka Club“ terasoje buvo išstatyti visiškai skirtingų 16 modifikuotų motociklų ir sunku buvo patikėti, kad nuo konvejerio nuriedėjo kaip vienas ir tas pats modelis.

Varžytuvėse dėl geriausio „Harley-Davidson“ modifikavimo specialisto vardo Centrinėje ir Rytų Europoje dalyvavo ir Vilniaus salono specialistų – Petro, Tomo ir Mindaugo – paruoštas motociklas, tačiau prizų lietuviams šį kartą iškovoti nepavyko.

Vieninteliai du apdovanojimus šiame konkurso etape pelnė vengrai. Budapešto „Harley-Davidson“ atstovybės parengtas motociklas gavo žurnalistų simpatijų prizą ir užėmė antrąją vietą bendroje įskaitoje. Visgi pagrindinis laimikis liko šeimininkams – į sidabrinį retro stiliaus modelį pavirtęs „Street 750“ komisijos vertinimų lentelėje maždaug 170 balsų aplenkė antroje vietoje likusius vengrus.

Jano Altnerio nuotr./„Harley-Davidson“ renginio akimirka
Jano Altnerio nuotr./„Harley-Davidson“ renginio akimirka

Verta paminėti ir kaimynus lenkus – jų paruoštas juodas subtilaus dizaino motociklas šiame konkurse liko užėmė trečiąją vietą. Dabar konkursas tęsis ir kitose Europos rinkose, o finaliniame etape susigrums penki geriausi motociklų modifikavimo specialistai.

Vakarui įsibėgėjus tapo akivaizdu, kad nepaisant pareiškimų apie pirmąją tarptautinę „Harley-Davidson“ spaudos konferenciją, šiame renginyje visgi dominavo šeimininkai. Iš visos šalise suvažiavo atstovybių darbuotojai, H.O.G. nariai ir vietos žurnalistai.

Natūralu, kad maistas, alus ir trankus rokas – viskas buvo čekiška. Nors viso to kokybe skųstis niekas negalėjo. Galbūt tik akrobatinius triukus prie stulpo demonstravusi mergina šoko pernelyg trumpai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius