-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbe užtrukęs vyras dėkoja likimui – Vilniaus centre paliktą automobilį sumaitojo užkritę ledo luitai

„Šiuo metu, tirpstant ledams, tai gana aktuali informacija, galbūt tai apsaugos daugiau žmonių, arba kodėl vakar man buvo iš tiesų sėkminga diena“, – laišką redakcijai pradėjo skaitytojas Andrius, kurio automobilį Vilniaus centre sumaitojo nuo pastato nukritę ledo luitai.
Nukritusio ledo luito sudaužytas automobilis
Nukritusio ledo luito sudaužytas automobilis / 15min skaitytojo Andriaus nuotr.
Temos: 1 Vilnius

„Dirbu Vilniaus centre, Gedimino pr. Tądien kaip tik į darbą atvykau automobiliu, pastačiau vidiniame kieme. Kokios centre parkavimo galimybės, turbūt žinote, tačiau atvykęs anksčiau, visuomet gauni normalią vietą, kaip buvo ir šį kartą.

Žinoma, visi vieni kitus „užstato“, palieka numerius, gal vietiniai gyventojai nėra itin tuo patenkinti. Kaip ten bebūtų, darbą baigiau šiek tiek vėliau, užsilaikiau. Ėjau automobilio link. Prie automobilio jau buvo keletas žmonių, jie, išgirdę didelį triukšmą, išbėgo pasižiūrėti. Pasižiūrėti, kaip atrodo milžiniški leido luitai (taip, luitai) mano automobilyje“, – rašo Andrius. 

Pasak vyro, ledas krito nuo 4 aukšto stogo, pramušė priekinį stiklą, sumaitojo visą prietaisų skydelį. Smūgio jėgos būta tikrai stiprios, įlenktas kapotas, ledo gabalai mėtėsi ir ant galinės sėdynės, automobilis net neužsivedė.

„Na, ir kodėl aš tai vadinu sėkminga diena? Kaip minėjau, darbe užsilaikiau, tačiau iš esmės be priežasties, todėl būtent tą akimirką aš galėjau kaip tik sėdėti automobilyje, laukti, kol mane „išleis“ kiti, užstatę. Ir pasekmės turbūt būtų buvusios visiškai kitokios. Tad esu laimingas, man pasisekė, automobilį susiremontuosiu“, – sako Andrius. 

Automobilis nėra draustas kasko draudimu, tad remonto sąmata, pasak automobilio savininko, bus didelė. Tačiau ne tai labiausiai erzina nukentėjusį vyriškį.

„Kodėl dar šią savaitę nuo to paties namo stogo valant varveklius, milžiniški ledo luitai, kurie tikrai nėra matomi praeiviams (nes jie tiesiog guli ant šlaitinių stogų) nebuvo saugiai nukelti? Kas, jeigu viskas būtų pasibaigę tragedija? Ar tuomet namo administratorius ar savivaldybė prisiimtų atsakomybę? Ar tikrai pakanka tik žmonių budrumo, kaip tai mirga žiniasklaidos priemonėse? Ar reikia inicijuoti kažką panašaus į sniego mašinų GPS, tik šįkart žemėlapyje būtų sužymėti pavojingi pastatai?“ – klausimus beria Andrius.

Vyrą ne mažiau papiktino ir pastatą prižiūrinčios įmonės reakciją į Andriaus skambutį – sumaitotos mašinos savininkas papasakojo apie įvykį ir teiravosi, ar atsakingi asmenys iš įmonės atvyks apžiūrėti šios vietos, ar nėra daugiau ledo gabalų, nes, pasak Andriaus, toje vietoje, kur stovėjo automobilis, žmonių srautai yra nemenki.

„Ir ką jūs manote, mano atvejis ir visa ši situacija pateko į „pagal bendrą tvarką, vadybininkas su jumis susisieks per 1 darbo dieną“. Praėjo jau keletas valandų. Skambučio nėra. Situacija galimai vis dar pavojinga. O vietiniai gyventojai, vietoje to, jog iškart po įvykio pasisaugotų ar tiesiog paklaustų, ar nereikia pagalbos, paklausė, kodėl aš čia parkuoju automobilį, nes aš čia negyvenu“, – pasakojo Andrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius