Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degalų pardavėjai pradeda šaltąjį sezoną

Šaltasis sezonas automobilistams jau prasidėjo – „Neste Lietuva“, įvertinusi oro sąlygas ir vairuotojų pageidavimus, anksčiau nei pernai atsivežė žieminių degalų.
Žiemiški orai vis labiau įsitvirtina.
Žiemiški orai vis labiau įsitvirtina. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvą pirmą kartą pasiekė tik Suomijoje gaminami žieminiai degalai, kurie unikalių savybių nepraranda iki -37 laipsnių šalčio.

„Įvertinę temperatūros pokyčius, orų prognozes bei vairuotojų atsiliepimus, nutarėme anksčiau atvežti į Lietuvą suomiško žieminio „Neste Pro Diesel“ ir dyzelino „Futura“, kurių automobilistai laukia ir nemažai kas pradeda naudoti jau pačioje šaltojo sezono pradžioje. Bendrai šaltojo sezono laikotarpiu Lietuvos vairuotojai sunaudoja apie 300 milijonų litrų žieminio dyzelino, ypač didelė paklausa būna šalčiausiais žiemos mėnesiais – sausį, vasarį“, – pasakojo Audrius Miežys, UAB „Neste Lietuva“ Mažmeninės prekybos skyriaus vadovas.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Degalinė
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Degalinė

Spustelėjus šaltukui, vasarinės ar pereinamosios klasės dyzelinas greičiau drumsčiasi, tampa klampus, todėl prasčiau veikia degalų purkštukai, užsikemša filtrai, sunkiau prasisuka variklio stūmokliai užvedant jį.

„Daugelis vairuotojų žino, kad atšalus orams, bet kurį rytą gali netikėtai įstrigti neužsivedančioje mašinoje. Dažniausiai staiga nustoja veikti ne pirmos jaunystės akumuliatoriai, bet pasitaiko ir rimtesnių gedimų. Todėl daugelis apsidrausdami nuo papildomų rūpesčių, iškart ima pilti būtent žieminį dyzeliną“, – aiškino A.Miežys.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žiemiški orai vis labiau įsitvirtina.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žiemiški orai vis labiau įsitvirtina.

Šiuo metu „Neste Oil“ degalinių saugyklos pripildytos žieminio dyzelino „Futura“ ir naujojo žieminio dyzelino „Neste Pro Diesel“, kurio iki šiol buvo galima į automobilio baką įsipilti tik Suomijoje.

Lyginant su tradiciniu dyzelinu, žieminio „Neste Pro Diesel“ atsparumas šalčiui yra gerokai didesnis. Jo drumstimosi temperatūra yra -32 °C. Žemiausia temperatūra, kuriai esant šį dyzeliną galima naudoti, yra -37 °C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius