Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kasdienė bėda kai kuriems kauniečiams – neįrengti šaligatviai

Neseniai garsėjęs kaip „duobių miestas“, Kaunas pamažu kratosi šio vardo. Nuo 2015 m. gatvių tvarkymui skiriamas biudžetas padvigubėjo, tad per dvejus metus buvo sutvarkyta per 200 kelių. Kauno valdžia žadėjo, kad darbų apimties nemažins ir per 2017 m. užbaigs didžiųjų gatvių tvarkymo darbus. O tuomet jau ateis mikrorajonų eilė. Į 15min kreipėsi šių pažadų išpildymo nesulaukęs kaunietis.
Plento gatvė
Plento gatvė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Panemunės mikrorajone esančios Plento g., kurioje – apie dešimt daugiabučių, gyventojai kasdien susiduria su problema – gatvėje neįrengti šaligatviai. Dėl šios priežasties pėstieji yra priversti vaikščioti važiuojamąja kelio dalimi, taip rizikuodami ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu.

Į 15min besikreipęs vyras teigia, kad šiuo klausimu jau ne kartą kreipėsi į seniūniją ir savivaldybę, tačiau atsakymo nesulaukė.

„Priminsiu, kad mes gyvename ne Amerikoje, kur kiekvienas turi automobilį, yra žmonių kurie naudojasi viešu transportu, eina pasivaikščioti, vežioja vaikus vežimėliais. Šiuo keliu naudojasi ir karinis dalinys, juo vaikščioja karinio dalinio pareigūnai kiekvieną dieną. Labai liūdna matyti, kai mama vežimėlį stumia važiuojamąja kelio dalimi, nes šaligatvio įrengti tikriausiai ir vėl nebus lėšų, nes ši vieta – užmiršta.

Džiaugiamės Kaune vykstančiomis iniciatyvomis: gatvių remontu, medžių genėjimais, tačiau kažkodėl šios tankiai apgyvendintos gatvės nepasiekia šie gražūs darbai“, – nusivylimo neslėpė kaunietis, patikinęs, kad pėsčiųjų „vieškelis“ dar ir dažnai užliejamas vandens.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovai patvirtino, kad problema jiems yra žinoma, tačiau prioritetas skiriamas toms gatvėms bei šaligatviams, kuriais važiuoja arba praeina daugiausiai automobilių ar pėsčiųjų.

„Miestas per daug metų buvo apleistas. Deja, bet visko sutvarkyti per metus neįmanoma“, – rašoma 15min pateiktame atsakyme.

Jame taip pat nurodyta, kad Plento g. šaligatvį planuojama tvarkyti ir įtraukti į probleminių gatvių/šaligatvių sąrašą 2019 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius