-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Draudikai: didelis avaringumas keliuose per šventes – tik muilo burbulas

Visuomenėje seniai susiformavo nuomonė, kad šventinis laikotarpis ir papildomos išeiginės dažnai tampa nelaimingų atsitikimų, avarijų ir kitų nelaimių keliuose priežastimi. Draudimo bendrovė BTA peržvelgusi vidinius kompanijos duomenis linkusi manyti kitaip.
Vėlinių eisena iš Bernardinų bažnyčios
Vėlinių eisena iš Bernardinų bažnyčios / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.
Temos: 1 Avaringumas

„Spūstys keliuose prieš šventes, skubantys ir neatidūs vairuotojai – dažniausias tokio meto reiškinys, kuris gali būti gausesnio avaringumo keliuose priežastimi. Peržvelgę BTA statistiką likome nustebinti, nes mūsų duomenys rodo visai ką kitą“, – stebėjosi draudimo bendrovės BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Draudimo bendrovės BTA, vienos iš lyderių pagal šalies Privalomojo transporto priemonių draudimą, duomenimis, eismo įvykių šių metų Vėlinių savaitgalį įvyko 25 % mažiau nei bet kurį kitą spalio savaitgalį, tačiau lapkričio 1-oji buvo 20% avaringesnė nei pernai.

„Bendrai lapkričio 1 dieną avarijų įvyksta kone trečdaliu mažiau nei bet kurią kitą dieną spalio mėnesį, tačiau lyginant šių metų Vėlinių švenčių savaitgalį  su bet kuriuo kitu šių metų spalio savaitgaliu, situacija, avarijų prasme, buvo geresnė perpus (49%). Peršasi išvada, kad didelis avaringumas keliuose švenčių metu – tik muilo burbulas“, – kalbėjo K.Karpova.

Šiais metais per Vėlines, lyginant su bet kuria kita spalio mėnesio diena, draudimo bendrovė BTA registravo 40 % mažiau nelaimingų atsitikimų Lietuvos keliuose. Vis dėlto daugiausia įvyių užregistruota Rytinėje šalies dalyje ir Vilniuje. Dažniausiai nesuvaldę savo transporto priemonės vairuotojai eismo įvykius patyrė pasirinkdami nesaugų atstumą tarp automobilių arba  įvažiuojant į žiedines sankryžas ir išvažiuojant iš šalutinio kelio nepraleisdami pagrindiniu keliu važiuojančių transporto priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius