Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duobių matuoklio“ finišas Vilniuje: laisvė rinktis, ar važiuoti Laisvės prospektu

Viskas. Misija Vilniuje baigta, išmatuotos 7 pagrindinės transporto arterijos. Metas važiuoti į Laikinąją sostinę ir uostamiestį. O Laisvės prospektas Vilniuje neveltui taip vadinamas. Jis yra matęs ir tankų vikšrų. Tačiau nuo 1991-ųjų ši istorinė gatvė, be abejo, perasfaltuota ir buvusi perkasta ne kartą. Primenu, jos ilgis 8,5 km, už smulkmenas duodame po 1 balą, už duobes po 3, o už dideles, itin pavojingas, po 5 balus.
Laisvės prospektas Vilniuje
Laisvės prospektas Vilniuje / Sauliaus Žiūros nuotr.

gazas@15min.lt

Prisipažinsiu, pradėdamas važiavimą ties posūkiu į „Litexpo“ buvau optimistas. Laisvės pr. tikrai visai neseniai darbavosi kelininkai. Taigi neturėtų būti baisių vaizdų.

Startas nuo „Litexpo“

VIDEO: „Duobių matuoklis“: Laisvės pr. važiuojant link Fabijoniškių

Tiesa, pati pradžia, kol pravažiuoju ir antrą posūkį į parodų rūmus, atrodo nekaip. Gerai, kad Knygų mugės lankytojai knygomis domėjosi, o ne duobėmis ir lopais.

PROJEKTO PRADŽIA IR TAISYKLĖS: Projekto „Duobių matuoklis“ startas: ar Savanorių prospektas yra blogiausia Vilniaus gatvė?

Tačiau netrukus, iki pat TV bokšto, prasideda gražus naujas asfalto ruožas. Tiktų ir riedučiams, ir paspirtukams, O ką jau kalbėti apie mano miesto visureigį dideliais ratais. Kaip sako automobilių prekeiviai – „ledas“, o ne asfaltas. Bet neilgai.

Ties naujuoju Karoliniškių „Lidl“ asfaltas primena gilią senovę ir savo lopais gali varžytis su Savanorių pr. Automobilio pakaba šioje vietoje tikrai turi ką veikti.

Kitas duobių ruožas vos nuvažiavus nuo Spaudos rūmų estakados iki pat „Mados“ prekybos centro. Smulkių suskilinėjimų neskaičiuojame, bet prospektas šioje vietoje – kaip po rimto mūšio su žiema. „Duobių matuoklio“ skaitiklis čia sukasi itin intensyviai. Tiesa, 3 ar 5 balų šios duobės nevertos. Taigi, važiuojant lėtai, rytais ar vakarais stovint spūstyse, pažeisti pakabą ar padangas nėra jokio pavojaus.

Bet sankryžoje su Buivydiškių gatve nusprendžiu nevynioti žodžių į vatą. Trys rimtos duobės sankryžos viduryje gauna po 3 balus... Juk sankryža – ne ta vieta, kurioje reikėtų papildomai manevruoti.

Kelionę vainikuoja ir sankryža su Žemynos gatve. Ji tiesiog sušaudyta. Iš esmės šių dviejų sankryžų dėka maršrutas surenka rekordiškai didelį 69 balų kiekį. Dalijame juos iš 8,5 km ir gauname 8,12 koeficientą.

Kelionė atgal

VIDEO: „Duobių matuoklis“: Laisvės pr. važiuojant link Lazdynų

Iš esmės probleminės lygiai tos pačios zonos. Sankryža su Žemynos ar Buivydiškių/Rygos. Ypač daug duobių A juostoje, kuria, be abejo, gali važiuoti tik nedaugelis. Tačiau vis tiek porą balų už akivaizdų asfalto kariesą teko duoti.

O kad jau apie dantis prabilau, tai jie važiuojant šiuo maršrutu nebarškėjo – labiausia skaudėjo akis dėl daugybinių asfalto pažeidimų.

Nuo „Pasakų parko“ – vėl naujo asfalto ruožas. Ir ties „Litexpo“ – vėl duobių rinkinys. 70 balų dalijame iš 8,5 km ir gauname 8,24 koeficientą.

Štai kaip dabar atrodo patikrintų pagrindinių Vilniaus gatvių lentelė. Kuo mažesnis skaičius, tuo mažiau gatvėje duobių:

Ukmergės g. (iš užmiesčio į centrą) 1,76
Geležinio Vilko g. iš Santariškių į centrą 2
Savanorių pr. (abiem kryptim) 2,58
Geležinio Vilko g. iš centro į Santariškes 2,6
Narbuto g. ir Pilaitės pr. važiuojant nuo centro 3,97
Ukmergės g. (nuo Edukologijos žiedo į užmiestį) 4,85
Kalvarijų g. (nuo centro į Santariškes) 4,86
Viršuliškių-Ozo-Kareivių-O.Milašiaus 5,63
Kalvarijų g. (nuo Santariškių į centrą) 7
Pilaitės pr. ir Narbuto g. važiuojant į centrą 7,2
Laisvės pr. nuo Lazdynų link Fabijoniškių 8,12
Laisvės pr. nuo Fabijoniškių link Lazdynų 8,24
O.Milašiaus-Kareivių-Ozo-Viršuliškių g. 8,25

Laukite tęsinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius