Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Egzotikos“ padangų naujienos ir Roko Lipeikio patarimai, kaip išsirinkti tinkamą prekę

Lietuvos automobilių sporto entuziastams puikiai žinomas garsus lenktynininkas Rokas Lipeikis pasižymėjo ne tik sporte. Jo prieš 25 metus įkurta įmonė „Egzotika“ tapo nenuginčijama Lietuvos padangų prekybos lydere, užimančia daugiau nei trečdalį rinkos. „Skaičiuojame, kad per mūsų veiklos metus pardavėme daugiau nei 5 milijonus automobilių padangų – gana įspūdingas skaičius, rodantis ilgametę patirtį ir klientų pasitikėjimą, renkantis mūsų prekybos tinklą“ – džiaugėsi R.Lipeikis.
Rokas Lipeikis
Rokas Lipeikis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Partneriai – garsiausi padangų gamintojai

Įmonė siūlo ne tik geras kainas, lanksčią nuolaidų sistemą, profesionalias konsultacijas, bet ir garsėja didžiausiais prestižinių padangų pardavimais. „Egzotikos“ pagrindiniai partneriai – visame pasaulyje pripažinti ir puikiai vertinami garsiausi padangų gamintojai „Bridgestone“, „Michelin“, „Roadstone“, „Firestone“, „Starmaxx“, „Kenda“, „Cooper“, „Dayton“  ir daugelis kitų.

Šiemet jubiliejinio sezono proga  „Egzotika‘‘ pristato  virš 40 naujų vasarinių padangų modelių. Šį sezoną džiugina išaugę „Roadstone“ gamintojo padangų pardavimai bei teigiami vartotojų atsiliepimai.

Taip pat „Egzotika“ sėkmingai į Lietuvos rinką įvedė amerikiečių gamintoją „Cooper“, kurio padangų pardavimai pranoko visus lūkesčius, nes dar neprasidėjus prekybos sezonui teko daryti pakartotinius užsakymus populiariausiems išmatavimams. Šių gamintojų padangos toliau yra vienos populiariausių padangų Lietuvos rinkoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Vasarinės padangos parduotuvėje „Egzotika“
Tomo Markelevičiaus nuotr./Vasarinės padangos parduotuvėje „Egzotika“

R.Lipeikis pažymi,  kad sėkmingo verslo pagrindas – ilgalaikiai geri santykiai su didžiausiais gamintojais ir stabiliai užsakomi dideli kiekiai. Ilgametis bendradarbiavimas lėmė didelį pasitikėjimą, kuris garantuoja pristatymą tiesiai iš gamintojų išvengiant tarpininkų ir tarpinių sandėlių, kas leidžia užtikrinti ypatingai patrauklias kainas.

Pietų Korėjos gamintojo „Roadstone“ padangos „Egzotikai“ gaminamos pagal išankstinį užsakymą, iš karto pakraunamos į konteinerius ir išssiunčiamos net nepakliūdamos į gamyklos sandėlius, todėl išvengiama visų papildomų kaštų, tad „Egzotika“ gali pasiūlyti jas ypač geromis kainomis.

Pavyzdžiui šį sezoną 195/65R15 išmatavimo naujausias modelis „Roadstone N Fera SU4“ kainuoja mažiau kaip 40 EUR. Tad vairuotojai gali drąsiai rinktis šio gamintojo padangas žinodami, kad gaus geriausią kokybės ir kainos santykį.

2014 metais „Egzotikos“ padangų pardavimai ženkliai išaugo, tai lėmė dar ir tokie esminiai privalumai, kaip gebėjimas pasiūlyti geriausią kainą rinkoje, itin platus asortimentas visuomet papildomas karščiausiomis sezono naujienomis bei greitas ir profesionalus aptarnavimas. 

Tomo Markelevičiaus nuotr./Vasarinės padangos parduotuvėje „Egzotika“
Tomo Markelevičiaus nuotr./Vasarinės padangos parduotuvėje „Egzotika“

Šio sezono naujovės

„Egzotika” pagrindinis tikslas – patenkinti visų vartotojų poreikius. Jau daug metų „Egzotika“ garsėja tuo, kad siūlo didžiausią asortimentą rinkoje. Čia padangas išssirinks visi – siūlomos padangos nuo pačios aukščiausios kokybės galingiems bei prabangiems lengviesiems automobiliams ir visureigiams iki biudžetinės klasės, ieškantiems kokybės už prieinamą kainą.

Turės iš ko pasirinkti ir ieškantys padangų profesionaliam sportui, ir užkietėję bekelės fanatikai. Taip pat didelis padangų pasirinkimas komerciniams automobiliams. Populiariausių dydžių padangas pirkėjai gali rinktis iš daugiau nei 50 skirtingų modelių, o šiemet pristatomi visi svarbiausi žinomų gamintojų naujausi modeliai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Vasarinės padangos parduotuvėje „Egzotika“
Tomo Markelevičiaus nuotr./Vasarinės padangos parduotuvėje „Egzotika“

Taip pat šį sezoną „Egzotika“ itin daug dėmesio skyrė ir išplėtė visureigiams skirtų padangų asortimentą. Vien naujienų šį sezoną yra pristatoma 18 modelių, iš kurių net šeši yra visame pasaulyje pripažinto „Cooper“ gamintojo modeliai. Tarp jų galima rasti ir legendinės „Discoverer“ serijos padangas, kurios vartotojų apklausose įvertintos kaip numeris 1 pasirinkimas.

Padangas rinkitės pasitarę su kvalifikuotais specialistais

„Egzotikos“ padangų prekybos centruose dirba tik patyrę konsultantai ir padangų montavimo profesionalai, daugelis turintys 10 – 20 metų tokio darbo patirtį. Renkantis padangas vairuotojų poreikiai yra labai skirtingi, todėl universalus receptas tik vienas – prieš investuodami į padangas pasitarkite su kvalifikuotais specialistais.

Tikras profesionalas būtinai išklausinės, kiek daug ir kokiais keliais tenka važinėti, kurie kriterijai svarbiausi, parinks kokio tipo protektorius geriausiai atitiks vairavimo specifiką bei pasiūlys geriausią kokybės ir kainos santykį.

„Egzotika“ skirtingai nei daugelis padangų pardavėjų Lietuvoje nesistengia spekuliuoti niekuo nepagrįstu mitu, kad sandėliuojamos padangos per kelis metus praranda savo ekspoatacines savybes, kas dažniausiai daroma tik siekiant parduoti naujesnius ir brangiausius modelius.

Atvirkščiai „Egzotika“ pateikia oficialią didžiausių pasaulio gamintojų „Michelin“ ir „Bridgestone“, pagaminančių beveik pusę pasaulyje parduodamų padangų, poziciją: teisingai sandėliuojama padanga būna tinkama naudoti dešimtmetį nuo jos pagaminimo.

„Egzotika“ nuotr./Rokas Lipeikis
„Egzotika“ nuotr./Rokas Lipeikis

Reiktų atkreipti dėmesį, kad intensyviai eksploatuojamos padangos sensta maždaug 17 kartų greičiau, nei laikomos sandėlyje. „Michelin“, bendradarbiaudama su vokiečių ADAC, per pastarąjį dešimtmetį atliko keletą testų lygindami naujas ir senesnes padangas (nuo 1 iki 4 metų senumo).

Vertinant padangų ilgaamžiškumą ir patvarumą nebuvo nustatyta jokių esminių skirtumų tarp vienerių ir ketverių metų padangų.

Jeigu vairuotojai tiki gąsdinimais dėl sandėliuojamų padangų amžiaus, tuomet ekspoatuojamas padangas turėtų  keisti kas kelis mėnesius remiantis ta pačia logika.

Taip pat jokių reikšmingų skirtumų neužfiksuota ir rezultatuose ant šlapios ir sniegu padengtos dangos. Tai, kad 4-5 metų padanga yra „medinė“ eskaluoja kai kurie verslininkai, siekiantys paskatinti pardavimus, o tai nėra sąžininga klientų atžvilgiu.

25 metus padangų prekyba užsiimantis verslininkas ir daukartinis ralio čempionas R.Lipeikis šį fenomeną komentuoja taip: „Mano nuomone, tai labai keistas ir išskirtinai Lietuvos rinkai būdingas mitas, paplitęs pastaraisiais metais, matyt siekiant paskatinti pardavimus neteisingai klaidinant vartotojus. Jeigu vairuotojai tiki gąsdinimais dėl sandėliuojamų padangų amžiaus, tuomet ekspoatuojamas padangas turėtų  keisti kas kelis mėnesius remiantis ta pačia logika.“

Šylant orams ir artėjant balandžio 1 dienai, kuomet vairuotojai galės privalomas žiemines padangas pakeist į vasarines, pateikiame daugkartinio Lietuvos ralio čempiono Roko Lipeikio komentarą, kas svarbiausia renkantis vasarines padangas:

  • Pasikonsultuokite su padangų prekybos specialistais, išklausykite jų rekomendacijas, susipažinkite, kokie nauji modeliai pasirodė rinkoje bei kokie jų siūlomi privalumai.
  • Rinkitės padangas, pritaikytas jūsų automobilio klasei. Dažnai vairuotojai būna pasiryžę pirkti pačių garsiausių gamintojų premium segmento padangas, kurios pirmiausia skirtos galingiems ir sportiniams automobiliams. Šeimyniniams ir miesto automobiliams svarbiausi parametrai saugumas, ilgaamžiškumas ir didelė rida – tokias padangas verta rinktis iš vidutinio segmento gamintojų, kurie patenkins visus kasdienius poreikius ir garantuos optimalų kainos ir kokybės santykį.
  • Padangų išmatavimus rinkitės pagal automobilio gamintojo rekomendacijas – tik tokios padangos pasižymės tomis eksploatacinėmis savybėmis, kurių tikėsitės iš jų ir savo automobilio.
  • Įsigytas padangas montuoti patikėkite tik patyrusiems meistrams, nes nuo to irgi smarkiai priklauso tiek jūsų kelionių komfortas, tiek padangų ilgaamžiškumas.
  • Svarbu ne tik išsirinkti tinkamas padangas, bet ir tinkamai jas prižiūrėti – dažnas vairuotojas išvažiavęs iš salomo pamiršta padangas iki kito sezono, tačiau tinkama priežiūra gali gerokai prailginti padangos ekspoatacijos laiką. Pavyzdžiui vien netinkamas slėgis padangoje turi reikšmingos įtakos: jeigu slėgis yra žemesnis negu norma, padangos labiau kaista, smarkiau susidėvi šoninės dalys, jeigu aukštesnis – greičiau susidėvi centrinė padangos piešinio dalis.

Šį sezoną mes pasistengsime pateisinti visų vairuotojų lūkesčius. Juos džiuginsime ne tik platesniu asortimentu, bet ir prieinamomis kainomis, kuriomis nuo seno garsėja „Egzotika“ ir tuo jau įsitikino ne vienas, apsilankęs mūsų parduotuvėse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius