Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 09 /16:44

Laukia nerami naktis: kelininkai tęs kovą su intensyviu snygiu

Naktį iš antradienio į trečiadienį eismo sąlygas sunkins snygis, įspėja Automobilių kelių direkcija.
Smėlio barstytuvas
Smėlio barstytuvas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Eismo sąlygos Orai

16 val. duomenimis, dėl besitęsiančio snygio ir pustymo Lietuvoje eismo sąlygos yra sudėtingos. Kauno ir Panevėžio apskrityse išlieka susiformavęs plikledis.

Visoje šalyje pagrindinių kelių dangos padengtos puraus sniego sluoksniu iki 10 cm, vietomis yra prispausto ar pažliugusio sniego provėžų. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai taip pat su prispausto ar puraus sniego sluoksniu nuo 15 iki 20 cm, vietomis yra apledėjusių kelių ruožų.

Vilkaviškio rajone yra neišvažiuojamų kelių. Apsnigtus ir slidžius kelių ruožus prižiūri AB „Kelių priežiūra", tačiau nuolat sningant ir krentant oro temperatūra, net dirbant maksimaliu pajėgumu, užtikrinti geras eismo sąlygas net ir aukščiausiuose priežiūros lygio keliuose yra itin sudėtinga. Esant tokioms oro sąlygoms barstoma druska nebegali efektyviai tirpdyti sniego ar ledo esančio ant kelio dangos, todėl barstoma smėlio-druskos mišiniu.

Visoje šalyje snygis. Oro temperatūra nuo 7 iki 9 laipsnių šalčio.

13 val. duomenimis, visoje šalyje pagrindinių kelių dangos padengtos puraus sniego sluoksniu iki 10 cm, vietomis yra prispausto sniego iki 4 cm.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai taip pat išlieka su prispausto ar puraus sniego sluoksniu nuo 15 iki 20 cm, vietomis yra apledėjusių kelių ruožų.

Vilkaviškio rajone yra neišvažiuojamų kelių.

Apsnigtus ir slidžius kelių ruožus prižiūri „Kelių priežiūra“, tačiau, kelininkų teigimu, nuolat sningant ir krentant oro temperatūrai, net dirbant maksimaliu pajėgumu, užtikrinti geras eismo sąlygas net ir aukščiausiuose priežiūros lygio keliuose yra itin sudėtinga.

Pasak kelininkų, esant tokioms oro sąlygoms barstoma druska nebegali efektyviai tirpdyti sniego ar ledo esančio ant kelio dangos, todėl barstoma smėlio-druskos mišiniu.

Sninga visoje šalyje. Oro temperatūra siekia nuo 7 iki 9 laipsnių šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius