Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eismo spūstis Klaipėdoje rytais sukelia gulbė su gulbiukais: kaip jiems pagelbėti?

Klaipėdietis Tomas Žemgulys, kone kas rytą veždamas dukras į mokyklą ir vaikų darželį, uostamiesčio Šiaurės pr. patenka į spūstį. Tačiau, skaitytojo teigimu, ne spūstis didžiausia problema – jam rūpi judrią gatvę kertančios gulbių šeimos saugumas.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Pasak skaitytojo Tomo Žemgulio, savivaldybė šioje vietoje netgi specialų ženklą pastatė, perspėjantį apie kelią kertančias gulbes.

„Netoliese yra tvenkinys, jame gausu žvejų. Ten kasmet peri ir gulbių šeimyna. Saulėtą dieną gulbės nusprendžia kirsti judrų prospektą ir šildytis saulutėje skiriamojoje žaliojoje juostoje. Galvoju, gal jau metas imtis apsaugos priemonių ir surinkti lėšų apsauginei tvorelei, kad gulbės nepatektų į prospektą“, – svarsto skaitytojas.

Jis džiaugiasi, kad vairuotojai drausmingai sustoja ir laukia, kol gulbių šeimyna persikraustys į skiriamąją juostą. Tačiau nuogąstauja, kad tai – nesaugu.

Portalas 15min jau yra rašęs apie šią situaciją. Specialius ženklus „Atsargiai, gulbė ir gulbiukai“ savivaldybė pastatė dar 2018 m.

„Reikia tik pasidžiaugti, kad Klaipėdoje per gatvę gulbė kartais sugalvoja pervesti savo gulbiukus. Tai yra nuostabus įvykis. Klaipėda – unikalus miestas, nes čia miesto centre galima sutikti ir gulbes, ir lapę, ir briedį“, – tąkart komentavo tuometinis Klaipėdos miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Pasitaiko ir nelaimingų atsitikimų

Tačiau kartais gulbėms pagelbėti Klaipėdoje kviečiami ir policijos pareigūnai. Taip nutiko 2020 m. vieną gegužės popietę.

Prospektą kirto gulbių pora su šešiais mažyliais. Eismą reguliavo iškviesti policijos pareigūnai, nukreipę automobilius šalia esančia gatve. Gulbės gana ilgai kirto vieną gatvės pusę, mat vienas mažylių, greičiausiai numintas žmogaus ar užsigavęs, gulėjo ant grindinio. Tėvai vis bandė gulbiuką pakelti, tačiau šis eiti iš paskos nebepajėgė. Tėvai vis grįždavo atgal, tad eismas buvo paralyžiuotas.

Galiausiai vieną iš gulbių per gatvę pernešė gyvūnų priežiūros įmonės atstovas. Kita gulbė ir mažyliai nusekė iš paskos.

Du gulbiukai buvo išvežti į Veterinarijos kliniką. Kiti sėkmingai pasiekė tvenkinį kitapus gatvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius