-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremalaus vairavimo entuziastai Klaipėdoje neranda vietos – už slidinėjimą ant ledo laukia baudos

Klaipėdoje ekstremalaus vairavimo entuziastai, įsigudrinę tobulinti savo įgūdžius ištuštėjusiose pajūrio aikštelėse ar net ant tvenkinių, skundžiasi gaunantys baudų. Tuo tarpu policijos pareigūnai tikina, kad toks vairuotojų elgesys kelia pavojų ne tik jiems patiems, bet ir aplinkiniams.
Treniruotė ant ledo
Asociatyvi nuotr.: automobilis ant ledo / Giedriaus Matulaičio nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Ištuštėjusias automobilių stovėjimo aikšteles jau kurį laiką okupavo ekstremalaus vairavimo mėgėjai. Žinia apie tai neprasprūdo pro pareigūnų akis. Juolab kad vaizdai iš Neįgaliųjų paplūdimio aikštelės pasklido internete.

Pareigūnai jau po poros dienų identifikavo vairuotoją, chuliganiškai vairavusį ir kėlusį pavojų aplinkiniams. „Ši vieta nėra skirta tokiam vairavimui. Dabar gal atrodo: „Kas čia tokio? Nieko nenutiko“. Tačiau kas bus kaltas, jei kas nors nutiks? Aikštelė yra nepritaikyta lenktynėms, po ją vaikšto žmonės. Todėl toks pasivažinėjimas gali baigtis liūdnai“, – pastebėjo Klaipėdos Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Už pavojingą vairavimą vaikinams gresia bauda nuo 400 iki 800 Lt su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 6 mėn. Dar vienas vairuotojas įkliuvo netoli Dovilų, kai karjero ledą pavertė ralio trasa.

Ši vieta nėra skirta tokiam vairavimui. Dabar gal atrodo: „Kas čia tokio? Nieko nenutiko“. Tačiau kas bus kaltas, jei kas nors nutiks?

Tuo tarpu vairuotojai tikina, jog uostamiestyje net nėra kur pasitreniruoti. Esą žiemą, kai gatvės tampa tikra išbandymų trasa, nėra kur tobulinti įgūdžių.

Tam pritarė ir Klaipėdos profesinio mokymo ir reabilitacijos centro direktoriaus pavaduotojas vairuotojų mokymui Rolandas Kirkilis. Anot jo, vairavimo mokyklose vairuotojai paprastai įgauna tik pagrindus. Per jiems paskirtas valandas pavažinėja gatvėse, aikštelėse ir nė nepajunta, kas yra ekstremalios sąlygos kelyje.

„Kokius pagrindus gali turėti žmogus, per visą mokymų laikotarpį nuvažiavęs vidutiniškai vos 300 km? Retas kuris pasiryžęs mokėti už papildomas pamokas. Todėl žiemą tokie vairuotojai, vos pašalus, pasijunta nepasiruošę“, – aiškino R.Kirkilis.

Ne vienas lenktynes organizavęs klaipėdietis Rolandas Šležas tikino, kad uostamiestyje yra nemažai perspektyvių jaunų automobilių sporto propaguotojų. Tačiau jie neturi kur treniruotis. „Teko stebėti, kaip vyksta lenktynės LEZ teritorijoje. Iki nelaimės vienas žingsnis“, – apgailestavo pašnekovas.

Ketvergiuose jau šiemet ketinama įrengti aikštelę, kur bus galima tobulinti vairavimo įgūdžius. Kelių hektarų ploto autodrome bus įrengta asfaltuota dinaminė zona su nuolatine slydimo trasa bei nuokalnė su „J“ formos posūkiu jos pabaigoje. Vairuotojams bus suteikiama galimybė praktikuotis, esant slidžiai kelio dangai. Šios trasos veiks ištisus metus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius