-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Elektrinių paspirtukų atstovai pataria: kaip išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų

Šylant orams vis daugiau pastebime bėgiojančių, dviračiais, riedučiais ar elektriniais paspirtukais važinėjančių žmonių. Paspirtukų atstovai pasakoja apie išaugusį poreikį priemonių taisymui, kaip ruošiasi prasidedančiam sezonui ir kokias pagrindines klaidas daro elektrinių paspirtukų savininkai. Užsimenama apie karantino daromą poveikį ir augantį poreikį individualiam paspirtukų dizainui, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Važavimas elektriniu paspirtuku
Važavimas elektriniu paspirtuku / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Paspirtukas

Elektrinių paspirtukų entuziastas ir „Beaster“ ženklo atstovas Eimantas Vasaitis įvardija dažniausiai pasitaikančius elektrinių paspirtukų gedimus ir pataria kaip jų išvengti.

„Paspirtukai vis dar laikomi šaltuose balkonuose ar rūsiuose, o tai labai neigiamai atsiliepia jų būklei. Tad dažnai taisome gedimus, susijusius su drėgmės padariniais. Po žiemos įprasta bėda – visiškai išsikrovusios baterijos, kurių jau neišeina atgaivinti. Norint, kad baterija po žiemos veiktų, ją pasibaigus sezonui reikėtų įkrauti bent 50 procentų ir palaikyti šį lygį. Sezono metu dažniausiai taisome pradurtas padangas, įprastai tai lemia neatsargus vairavimas“, – kalbėjo specialistas.

Paspirtukai vis dar laikomi šaltuose balkonuose ar rūsiuose, o tai labai neigiamai atsiliepia jų būklei.

Anot vyro, svarbu profilaktiškai skirti dėmesio elektrinių paspirtukų ratų guoliams, stabdžiams.

„Atsipalaidavęs stabdžių mechanizmas ar nusidėvėjusios stabdžių kaladėlės – vietos, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį bent kartą per metus. Priklauso nuo to, kaip dažnai važinėjate paspirtuku. Jei kasdien važiuojate ilgesnius atstumus, tarkime į darbą, atkreipkite dėmesį į ratų guolius, jie gali nusidėvėti per dvejus, trejus metus. Kiek įdėsite meilės ir priežiūros, tiek paspirtukas jums tarnaus“, – kalbėjo specialistas.

Paspirtukų entuziastas taip pat pasidalijo patarimais, kurie leis išlaikyti ilgiau veikiančią paspirtuko bateriją.

„Paspirtuko baterija yra bene svarbiausia ir lepiausia jo dalis. Svarbu ne tik ją tinkamai įkrauti, bet ir jos neperkrauti. Jei baterija jau įkrauta, atjunkite ją iš tinklo. Taip nebus aktyvuoti nauji įkrovimo ciklai, kurie mažina baterijos veikimo trukmę. Nėra gerai palikti bateriją krautis per naktį. Taip galite ją pažeisti. Artėjant vasarai svarbu vengti baterijos perkaitimo – nepalikite paspirtuko saulėje ar neapkraukite bereikalingai baterijos per ilgai važiuodami į kalną“, – patarimais dalinosi atstovas.

E.Vasaitis pasakoja, kad augant elektrinių paspirtukų naudojimui lygiagrečiai auga ir šių transporto priemonių tvarkymo poreikis. Pasak vyro, sezono metu taisymo poreikis išauga net penkis kartus – padaugėja ne tik gedimų tvarkymo, bet ir stabdžių, vairo reguliavimo, detalių sutepimo darbų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eismas Vilniaus gatvėmis karantino metu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eismas Vilniaus gatvėmis karantino metu

Jei prieš kelis metus tik atsiradus elektriniams paspirtukams šalyje pasiūla buvo gana siaura – pagrindą sudarė miesto tipo paspirtukai, tai šiuo metu galima išsirinkti nuo vaikiškų iki bekelės elektrinių paspirtukų.

„Mūsų turimais duomenimis, elektrinių paspirtukų paklausa per pastaruosius du metus išaugo daugiau nei keturis kartus. Karantinas tam taip pat turi įtakos – keičiantis žmonių įpročiams didėja poreikis judėti. Ar tai būtų dviratis, riedučiai ar elektriniai paspirtukai. Matėme išaugusį susidomėjimą praeitų metų pavasarį. Manau, šiais metais poreikis dar labiau augs. Kol kas tarp lietuvių populiariausi yra kompaktiški miesto tipo bei galingesni, bekelei tinkantys paspirtukai“, – teigia specialistas.

Anot paspirtukų atstovo, vis dažniau tenka sulaukti prašymų patobulinti gamyklines konstrukcijas – norima individualaus dizaino ar išskirtinio funkcionalumo GPS imtuvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius