Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektromobilių varžybose „Ignitis ON: pažink Lietuvą“ – Lietuvos rekordas

Birželio 17 d. vykusiose elektromobilių varžybose „Ignitis ON: pažink Lietuvą!“ užfiksuoti ne tik nuvažiuojamo atstumo pasiekimai. Dar vienas rekordas pasiektas renginio tiesioginėje transliacijoje. Renginys buvo gyvai transliuojamas 37 kameromis, įrengtomis elektromobiliuose, o vaizdai buvo pasiekiama visame pasaulyje, rašoma pranešime.
Finišavo 8-osios „Ignitis ON: Pažink Lietuvą!“
Finišavo 8-osios „Ignitis ON: Pažink Lietuvą!“ / V.Pilkausko/Organizatorių nuotr.

„Po 2021 metų varžybų finišo kilo nemažai aistrų. Dalyviai skundėsi, kad keli varžovai pažeidė kelių eismo taisykles. Ar neviršijamas leidžiamas greitis, mes galime patikrinti „FleetComplete“ sistemoje, tačiau kitų nusižengimų nematydavome. Tada kažkuri komanda pasiūlė visuose automobiliuose įrengti kameras, kad, esant reikalui, galima būtų patikrinti ar pažeidimas buvo. Bet įsivaizduokite – beveik 40 automobilių, šešios valandos važiavimo ir filmavimo. Rezultatus galėtume paskelbti ne anksčiau nei po savaitės.

Tačiau ta mintis apie kameras iš galvos nedingo. Žiemą pabandėme paieškoti sprendimo ir jį radome Pietų Korėjoje. Į mūsų laišką atsakė bene pažangiausius vaizdo registratorius gaminanti „Pittasoft“ kompanija. Jų „BlackVue“ kameros gali vaizdą transliuoti tiesiogiai ir bet kas visame pasaulyje jį matys bei galės pranešti mums apie eismo taisyklių pažeidimus. Su „Pitassoft“ turėjome nemažai nuotolinių susitikimų, išsiaiškinome daug techninių detalių ir sutarėme, kad bendradarbiausime.

O iššūkių buvo daug. Mes buvome nusiteikę priimti 30 elektromobilių varžybų dalyvių. Tačiau jau pirmą registracijos savaitę gavome 34 paraiškas. O mums skirtos 32 kameros jau buvo pakeliui į Lietuvą. Padidinome dalyvių skaičių iki 40, o korėjiečiai sureagavo labai greitai, trūkstamas kameras išsiuntė iškart.

Dar daugiau, „Pittasoft“ elektromobilių varžybų dieną visame pasaulyje leido jungtis ir stebėti tiesioginius vaizdus iš varžybų dalyvių kamerų nemokamai ir be laiko apribojimo“, – pasakojo varžybų organizatorius Darius Grinbergas.

Į visus 37 automobilius buvo instaliuotos „BlackVue DR750X-2CH LTE Plus“ kameros. Nors nebuvo privaloma, kai kurie dalyviai įjungė ir saloną filmuojančias kameras, todėl techniškai gyvą vaizdą transliuojančių įrenginių buvo dar daugiau. Tačiau ir 37 yra daugiau nei pakankama Lietuvos rekordui.

2022 metų varžybose visi elektromobiliai nuvažiavo net 16706 kilometrus, o varžybų starte stovėjusių baterijose buvo daugiau nei 2 MWh elektros energijos (iš viso varžybų metu sunaudota 2.964 MWh).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius