Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elonas Muskas juokiasi iš „Porsche Taycan“ rekordo: veža „Tesla“ į Niurburgringą

Elonas Muskas paskelbė, kad „Tesla“ kitą savaitę į Niurburgringo trasą atgabens „Model S“ elektromobilį. Ir greičiausiai dėl to, kad įveiktų „Porsche Taycan“ pasiektą rekordą. Prieš pristatydama savo pirmąjį elektromobilį, „Porsche“ jį išbandė legendinėje Niurburgringo-Nordschleife lenktynių trasoje.
„Tesla Model S“
„Tesla Model S“ / „Tesla“ nuotr.

Elektrinis „Taycan“ įveikė 20,6 km ilgio trasą per 7 minutes ir 42 sekundes, o „Porsche“ iškart pareiškė, kad tai tik įrodo, jog jų automobilis „yra pats greičiausias tarp keturių durų, elektrinių sportinių automobilių“.

TAIP PAT SKAITYKITE: 7 svarbiausi faktai apie naująjį „Porsche Taycan“: pusantrų metų kurtas vardas ir 800 voltų sistema

„Porsche“ jau kurį laiką svarstė išbandyti „Taycan“ šioje trasoje ir anksčiau yra teigę, kad jų elektromobilis yra geresnis už „Tesla“ automobilius.

Galiausiai „Porsche“ oficialiai pristatė „Taycan“ bei paviešino visas specifikacijas ir neišvengiamas jų palyginimas su „Tesla Model S“ rodo, kad pastarasis automobilis vis dar yra lyderis.

Tačiau to nepakanka ir „Tesla“ siekia „Porsche“ įrodyti, kad jų automobilis taip pat gali atlaikyti sudėtingus testavimus Niurburgringo trasoje.

Elonas tviteryje pranešė, kad kitą savaitę „Tesla“ Niurburgringo-Nordschleife lenktynių trasoje išbandys savąjį „Model S“.

Taip pat gerai žinomas ir labai populiarus youtuberis Marquesas Brownlee (MKBHD) mestelėjo užuominą, kad po testavimų gal ir „Model S“ reikės pervadinti į „Model S Turbo“. Dėl „Taycan Turbo“ elektromobilio pavadinimo internete vis dar verda diskusijos ir gana daug žmonių šaiposi iš tokio „Porsche“ sprendimo.

Pats Elonas neįvardijo, jog šis „Model S“ testavimas yra susijęs su „Porsche“ paskelbtu rekordu ir siekiu jį pagerinti, tačiau šis pranešimas sekė iškart po to, kai „Tesla“ vadovas pasijuokė iš „Porsche“ sprendimo elektromobiliui suteikti „Turbo“ pavadinimą.

Iš tikrųjų turėtų būti labai įdomu, nes iki šiol dar nė karto nematėme, kaip naujausia „Model S“ versija įveikia Niurburgringo-Nordschleife trasą.

Tik šių metų pradžioje „Tesla Model 3 Performance“ važiavo Niurburgringo-Nordschleife trasa ir ją įveikė per 9 minutes. Tačiau tuo metu buvo įprasta diena ir trasoje buvo daugybė kitų automobilių, kurie lėtino greitį.

Be to, „Porsche Taycan“ testavimų metu vairavo profesionalus lenktynininkas Larsas Kernas. Todėl šių rezultatų lyginti negalime ir dabar belieka su nekantrumu sulaukti, ką gi pademonstruos „Model S“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius