Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emigrantas paaiškino, kodėl Londono lietuviai moka po 1000 svarų už BMW numerius

Diskusijos dėl Didžiojoje Britanijoje gyvenančių emigrantų iš Lietuvos automobilių numerių nesibaigs niekada. Perskaičius skaitytojų komentarus po straipsniais apie registracijos numerius KEKSE, PLIKIS, PADLA ir kt. galima prieiti prie išvados, kad 90 proc. Lietuvos vairuotojų tokią madą smerkia, o Londono lietuviams tokia automobilių „puošyba“ – stilius ir maloni pramoga.
Emigrantų BMW registracijos numeriai
Emigrantų BMW registracijos numeriai / Skaitytojo Manto nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Londonas

15min šią savaitę gavo daugybę emigrantų laiškų, kuriuose jie pristatė savo ir draugų automobilius, pagražintus registracijos numeriais, turinčiais ir semantinę reikšmę. Sakė mokėję už juos mažiausiai 300 – 1000 svarų sterlingų (380-1266 Eur).

Tačiau nė vienas iš siuntusių negalėjo dorai paaiškinti, kodėl perka tokius išskirtinius numerius, mokėdami už juos daugiau, nei už įprastus.

Laimei, Kęstutis sudėliojo taškus ant „i“.

Pasirodo, skiringai nei mūsų „Regitra“, D.Britanijos automobilių registracijos įstaiga DVLA rengia išskirtinių numerių kombinacijų aukcionus. Tokių numerių kainas galite peržiūrėti paspaudę štai čia.

 

„Ne vien lietuvių emigrantai čia reiškiasi, anglai dar labiau pamišę dėl numerių. Kai kurių lentelių kainos siekia ir pusę milijono. Už savo numerį aš mokėjau 1 tūkstantį svarų, – rašo Kęstutis. – D.Britanijoje truputį kitokia tvarka, nei Lietuvoje registruojant transporto priemones. Čia renkiesi iš jau esamų numerių, o Lietuvoje gali savo susigalvoti“.

Kęstučio automobilio numeris atrodo taip:

Skaitytojo Kętučio. nuotr./Emigranto MINI numeriai​​
Skaitytojo Kętučio. nuotr./Emigranto MINI numeriai

„Rusiško varianto specialiai nesirinkau. Paprasčiausiai DVLA numerių sąraše tokį užtikau. Išsiskirti iš kitų jokio tikslo neturiu. Tik šiaip, kombinacija patiko, tad nusipirkau. Pagrindinis kriterijus – originalumas“, – išsamiai paaiškino skaitytojas, vairuojantis MINI su užrašu MONSTR.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius