Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Energetikos ir technikos muziejuje – Dakaro ralio automobiliai iš arti

2015 m. kovo 12 d., 16 val. Energetikos ir technikos muziejus (Rinktinės g. 2, Vilnius) vilniečius ir sostinės svečius kviečia į parodos „Dakaro ralis 2015 iš arti“ atidarymą. Šiais ir ankstesniais metais Dakaro ralyje važiavusius automobilius lankytojai galės apžiūrėti iki kovo 28 d.
R. Žičkaus nuotr.
R. Žičkaus nuotr.

Pirmą kartą lietuviai Dakaro ralyje dalyvavo 1995 m. Tuomet motociklu važiavęs Romualdas Beresnevičius finišo nepasiekė, tačiau pirmą kartą garsiausiame pasaulio maratone suplėvesavo ir Lietuvos trispalvė. 2015 m. Dakaro ralis vyko Pietų Amerikoje, važiavo du lietuvių ekipažai – Benedikto Vanago ir Antano Juknevičiaus. B. Vanagas finišavo 24-as ir pasiekė geriausią lietuvių rezultatą Dakaro lenktynėse per 20 metų.

Anot renginio organizatoriaus, Energetikos ir technikos muziejaus Transporto ekspozicijos kuratoriaus Ričardo Žičkaus, „25-osioms Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metinėms skirto renginio metu dalyvius pasveikins Romualdas Beresnevičius ir pirmasis į Everesto viršukalnę nunešęs Lietuvos trispalvę – alpinistas Vladas Vitkauskas“. Įspūdžiais iš Dakaro lenktynių dalinsis lenktynininkai Benediktas Vanagas, Antanas Juknevičius, Edvardas Duoba, Aurelijus Petraitis.

Kartu su dykumų lenktynėse dalyvavusiais automobiliais eksponuojami sportininkų parsivežti apdovanojimai ir suvenyrai. Žinomo Lietuvos fotografo Tomo Tumalovičiaus nuotraukų parodoje užfiksuotos šių metų lenktynių akimirkos. Vienas iš lenktynių automobilių papildys muziejaus Transporto ekspoziciją.

Energetikos ir technikos muziejaus Transporto ekspozicijoje pristatoma automobilio raidos istorija. Paroda „Dakaro ralis 2015 iš arti“ – tai antrasis Dakaro raliui skirtas renginys muziejuje. Pirmą kartą lenktynių automobiliai eksponuoti 2009 m.

R. Žičkaus nuotr.
R. Žičkaus nuotr.
R. Žičkaus nuotr.
R. Žičkaus nuotr.
R. Žičkaus nuotr.
R. Žičkaus nuotr.
R. Žičkaus nuotr.
R. Žičkaus nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius