-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Feisbuke apie trikojį paskelbęs Andrius Kupčinskas susizgribo: norėjau diskusijos

Seimo konservatorius Andrius Kupčinskas trečiadienį papuolė į nemalonią situaciją. Feisbuko grupėje „Kur stovi trikojis Kaune“ nurodęs greičio matuoklio buvimo vietą Seimo narys greitai susizgribo padaręs klaidą. Besiteisindamas politikas ėmė aiškinti norėjęs sukelti diskusiją apie trikojus.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Trečiadienio pavakarę feisbuke žmonės ėmė dalintis Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario, buvusio Kauno mero A.Kupčinsko žinute, kurioje jis nurodo Kaune esančio greičio matuoklio, vadinamo trikoju, buvimo vietą.

„Juozapavičiaus pradžioj priešais Lidlą“, – feisbuko grupėje, kurioje žmonės dalijasi tokia informacija, rašė Seimo narys.

Socialinio tinklo vartotojams ėmus stebėtis, ar parlamentarui dera taip daryti, parlamentaras suskubo pasiaiškinti.

Anot A.Kupčinsko, jam tai nepriimtina, todėl norėjo sukelti diskusiją.

„Atsiprašau visų tų, kuriems tai nepriimtina! Nepriimtina ir man, todėl ir paskelbiau įrašą, siekdamas diskusijos. Pirmiausia, nesu pažeidėjų gynėjas ar skraidančiųjų užtarėjas! Bet tokios tūkstantinės grupės gyvuoja ir arba jas ignoruoji, arba bandai diskutuoti dėl keliamos problemos. Man asmeniškai, tai primena grįžimą į „fenų“ ar pakrūmių laikus“, – rašė konservatorius.

Jis priminė, kad dėl to diskutuota ir prieš kelis dešimtmečius ir tuometinių vadinamųjų „fenų“ ir „šaudymų iš pakrūmių“ buvo atsisakyta, imtasi kitų prevencinių priemonių dėl greičio ribojimo ir vairuotojų sąmoningumo kėlimo.

„Dabar vėl, tik modernesnėmis priemonėmis, grįžtama į anuos laikus. Tai arba turi būti įspėjamieji ženklai, arba pranešama visuomenei apie vykdomas akcijas tokiose ar tokiose gatvėse, kaip pranešama apie kitas akcijas. Du pareigūnai pasislėpę tarp kitų mašinų sėdi VW Caddyje ir saugo netoliese pastatytą aparatą. Gal geriau saugos tarnybą tuomet jau samdyti, o patiems užsiimti kitais aktualesniais darbais?“, – aiškino jis.

„Dar karta ATSIPRAŠAU, jei tas įrašas nepriimtinas, jis paskutinis toje grupėje ir bus ištrintas (jau ir neaktualus..). Tačiau keliama problema nedings, dėl jos reikia diskutuoti, o policijai ne tik teisinti įsigyta techniką, bet ir pabandyti susitikti su tų grupių atstovaus ir bent jau įsiklausyti“, – dėstė A.Kupčinskas.

Greičio viršijimai nežymėtais lazeriniais mobiliaisiais matuokliais, vadinamais trikojais, fiksuojami nuo sausio.

Tai sukėlė nemažą vairuotojų pasipiktinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius