Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ tyrimų rezultatai: vairuotojai ignoruoja draudimus rašyti SMS

Mobilieji telefonai bei kita elektroninė įranga blaško vairuotojų dėmesį ir kelia pavojų saugumui. Šis faktas įrodytas mokslininkų ir apie jį plačiai diskutuojama.
Mobilusis ryšys
Mobilusis ryšys / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Nepaisant to, vairuotojai šį faktą „pamiršta“ bei nesilaiko saugumo reikalavimų. Tai patvirtino „Ford Motor Co.“ užsakyti tyrimai. Apklausos parodė, kad beveik pusė vairuotojų dėmesį nuo kelio atitraukia skaitydami trumpąsias žinutes.

Daugumoje Europos Sąjungos šalių galioja draudimai naudotis mobiliaisiais telefonais vairuojant, tačiau baudos už šį pažeidimą siekia vidutiniškai tik 60 eurų (apie 207 Lt).

JAV transporto saugumu besirūpinančios institucijos ėmė smarkiai spausti automobilių gamintojus, kad automobiliuose pramogine įranga būtų galima naudotis tik tada, kai jis stovi.

„Ford“ surengtoje apklausoje apie žinučių rašymą ir skaitymą dalyvavo 5500 vairuotojų iš Vokietijos, Ispanijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Rusijos.

Net 61 proc. italų prisipažino skaitantys trumpąsias SMS žinutes vairuodami. Šį nusižengimą daro 55 proc. rusų, 49 proc. prancūzų ir vokiečių, 40 proc. ispanų bei 33 proc. Didžiosios Britanijos vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius