Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatves dezinfekantais nuskalavusi „Grinda“ vėl ruošia druską: naktį gali būti nemalonių siurprizų

Vilniaus gyventojai penktadienį ir šeštadienį stebėjo gana retą reiškinį: sostinės gatvės buvo plaunamos ne tyru vandeniu, o paruoštu dezinfekciniu tirpalu. Kitaip tariant, ne tik surinkti smėlio likučiai ir dulkės, bet ir atlikta dezinfekcija.
„Grinda“ ruošiasi gatvių barstymui
„Grinda“ ruošiasi barstyti gatves / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tačiau, panašu, kad įmonei teks bent trumpam vėl keisti veiklos kryptį. O hidrodinaminė gatvių plovimo technika dirbs, jei leis oro sąlygos:

„Kai kurias gatves plauname vandeniu, o kai kurias ir dezinfekuojame (natrio hipochlochlorito tirpalu). Jei oro sąlygos bus palankios (laikysis teigiama temperatūra), tęsim ir viena, ir kita“, – sakė įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius. Jo manymu, labai gerai, kad gatvių plovimo sezonas sutapo su COVID-19 prevencijos pradžia – vienu šūviu du zuikiai.

Tačiau, paklaustas apie artėjančius esminius orų pokyčius (dalyje Lietuvos iš dangaus jau sekmadienį dieną krito šlapdriba), specialistas patvirtino, kad „Grinda“ vėl ruošia druskos barstymo techniką:

„Mes ir gatves plausime, ir jas barstysime druska pagal poreikį. Juk plauname ne nuo druskos, o nuo per žiemą nuneštų smėlio dulkių“.

Pasak E.Steponavičiaus, atsižvelgiant į tai, kad kelias dienas džiuginę pavasariški orai sušildė gatvių važiuojamąją dangą ir kitus paviršius, tikėtina, kad sniegas ilgai neišsilaikys. Vis dėlto miesto gatves prižiūrintys specialistai atidžiai stebės situaciją: kelias ryto valandas gali laikytis plikledis, tad paryčiais „Grinda“ planuoja prevencinį barstymą.

E.Steponavičius cituoja sinoptikės A.Nagelytės perduotą informaciją:

Naktį debesuota, nedidelis sniegas, galimas plikledis. Rytą ir dieną mažai debesuota, be kritulių. Vėjas šiaurinių krypčių, 8–13 m/s. Žemiausia temperatūra naktį minus 2–4 °C, aukščiausia dieną plius 2–4 °C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius