Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi dviračių takai – Klaipėdoje ir Naujojoje Akmenėje

Susisiekimo ministerija, siekdama skatinti Lietuvos savivaldybes plėtoti dviratininkams patrauklią ir saugią infrastruktūrą bei įgyvendindama Sveikatingumo metų visuomenės sveikatos stiprinimo priemonių planą, šiemet įsteigė nominaciją „Dviračių miestas". Konkurso būdu buvo išrinkti du šalies miestai, labiausiai propaguojantys dviračių transportą.
Dvirčių takas
Dviračių takas / Kaunas.lt nuotr.

„Daugelyje pasaulio miestų pamėgta praktiška, aplinką tausojanti susisiekimo priemonė populiarėja ir Lietuvoje. Vis daugiau šalies gyventojų dviratį pasirenka ne tik sportui ar pramogai, bet ir kelionėms į darbą ar mokymosi įstaigą. Džiaugiuosi, kad konkursas ministerijos įsteigtai nominacijai gauti sulaukė didelio Lietuvos savivaldybių susidomėjimo, ir nuoširdžiai sveikinu nugalėtojus“, – sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Varžytis konkurse galėjo visos Lietuvos savivaldybės, kurių kiekviena Susisiekimo ministerijos nominacijai „Dviračių miestas“ galėjo siūlyti po vieną miestą. Paraiškas dalyvauti konkurse, savo dviračių transporto plėtros statistiką ir apžvalgas pateikė 15 šalies savivaldybių.

Gruodžio 13 d. konkursinius pasiūlymus apsvarsčiusi Dviračių transporto komisija dėl gausaus paraiškų kiekio nusprendė nominuoti ne vieną, o du miestus – Naująją Akmenę ir Klaipėdą, kurie  ne tik skatina dviračių transporto infrastruktūros plėtrą ir gyventojų naudojimąsi dviračiais, kaip susisiekimo priemone, bet ir rūpinasi eismo sauga, vykdo švietėjišką veiklą.

Susisiekimo ministras R. Sinkevičius dar šiemet nugalėtojus pakvies į susitikimą, kurio metu garbingai įteiks nominacijas.

Susisiekimo ministerija pernai šalies savivaldybes pakvietė dalyvauti konkurse dėl geriausio demonstracinio dviračių tako projekto, skirto kasdienio susisiekimo poreikiams tenkinti. Šį konkursą laimėjusiuose miestuose – Elektrėnuose ir Jonavoje – buvo įrengtos pavyzdinės dviračių trasos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius