Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Geriausias Lietuvos vairuotojas 2011“. Iššūkis mestas!

Tituluoti ralio meistrai, kalbėdami apie automobilių sportą, mėgsta pajuokauti, kad „tai ne šachmatai – čia reikia galvoti“. Iš tiesų, nei sukti vairaratį, nei dirbti pavarų perjungimo svirtimi ar stabdžių-sankabos-akseleratoriaus pedalais daug jėgos nereikia. Reikia tik teisingai įvertinti situaciją kelyje bei tiksliai naudoti mašinos valdymo instrumentus. Ir dar viena „smulkmena“ – reikia treniruotis.
„Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimai
„Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimai / Organizatorių nuotr.

Dešimtąjį kartą organizuojami „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimai yra beveik tobula galimybė visiems ambicingiems automobilininkams išmokti vairuoti dar geriau nei tai daro šiuo metu.  Konkurso rengėjai – Lietuvos žurnalistų autoklubas drauge su partneriais – paruošė tikrai neprastų smegenų mankštos bei praktinio vairavimo pratimų paketą.

Šiais metais konkursas vyks trimis etapais. Pirmojo metu, užpildę registracijos anketas ir teisingai atsakę į specialioje www.gazas.lt interneto svetainėje pateiktus 5 klausimus, bus pakviesti į atrankinius turus „Regitros“ filialuose – rugsėjo 17 d. Kaune, 24 d. Klaipėdoje ir spalio 1 d. Vilniuje.

Pusfinaliuose teorinių klausimų sąrašas pailgės trigubai. Dalyviams teks pademonstruoti savo saugaus eismo, taupaus važiavimo, automobilio techninės sandaros ir atskirų sistemų principų, automobilizmo istorijos žinias ir panašiai. Teorinius klausimus dalyviams ruošia Susisiekimo ministerijos bei „Regitros“ specialistai.

Praktinio automobilio valdymo gebėjimai bus tikrinami pakvietus sėsti prie naujo „Toyota Auris HSD“  vairo.

„Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimų superfinalas vyks Vilniuje, spalio 1-ąją. Į jį bus pakviesti 21 geriausiai atrankiniuose etapuose pasirodęs vairuotojas. Čia jau dalyvių laukia daug įvairių netikėtų rungčių, apie kurias bus paskelbta tik tos dienos rytą. Yra žinoma tik tiek, kad dalyviai vairuos įvairius „Toyota“ automobilius.

Dalyvauti ir pasistengti nuskinti absoliutaus nugalėtojo laurus verta dėl labai pragmatiškos priežasties: tiksliausiai į klausimus atsakinėjęs ir greičiausiai slalomo trasą įveikęs žmogus gaus lėktuvo bilietą ir akreditaciją į vieną svarbiausių automobilininkų forumų visame pasaulyje – tarptautinę Ženevos automobilių parodą, vyksiančią 2012-ųjų kovą. Dar vienas jo laukiantis įspūdingas apdovanojimas – Lietuvos susisiekimo ministro taurė.

Visi trys pirmieji prizininkai taip pat bus apdovanoti  žieminėmis „Good Year“ padangomis.

Išsami informacija apie konkursą, jo taisykles, registracijos terminus, dalyvių anketas ir kitus svarbius dalykus bus skelbiama interneto svetainėse www.gazas.lt, www.autoplius.lt ir www.pressauto.lt. Sekti konkurso eigą padės dienraštis „15 minučių“, žurnalas „Keturi ratai“ bei radijo stotis „Kelyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius