Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitį viršija visi: tiek politikai, tiek garsenybės

Už greičio viršijimą posto netekęs Seimo vicepirmininkas Algis Kašėta – toli gražu ne vienintelis greitį mėgstantis politikas ir visuomenės veikėjas.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

GAZAS.LT sudarytame didžiausių pažeidėjų sąraše antrą vietą užima advokatas iš Klaipėdos Osvaldas Martinkus, kuris už įvairius kelių eismo taisyklių pažeidimus baustas net 37 kartus, iš kurių 26 – už greičio viršijimą. Pastarąjį kartą jis greitį viršijo gegužės 10 dieną, kelyje Vilnius–Kaunas važiavęs net 170,2 kilometrų per valandą greičiu.

Trečioji vieta – Seimo nariui Petrui Gražuliui, kurio Latvijoje nuomojamas visureigis BMW X5 greitį per metus viršijo net  34 kartus. Tiesa, parlamentaras ginasi automobilį vairavęs ne pats.

Ketvirtoji vieta – Seimo nariui Vincui Babiliui, kuris pernai spalį nubaustas už tai, kad, važiuodamas automobiliu „Volkswagen Touareg“, leistiną 100 kilometrų greitį viršijo 65,7 kilometro. Jis nubaustas 1500 litų bauda ir 3 mėnesiams atsisveikino su vairuotojo pažymėjimu.

Penktoji – taip pat parlamentarui Aleksandrui Sacharukui, kuris 2009 metais Vilniaus priemestyje greitį viršijo daugiau nei 50 kilometrų per valandą ir gavo 600 litų baudą.

„Komandinėje pažeidėjų įskaitoje“ tvirtai pirmauja buvusio šalies prezidento Rolando Pakso aplinkos žmonės. Jo dukrą vedęs Aivaras Stumbras už KET pažeidimus baustas 32 kartus, pastarąjį – viršijęs leistiną greitį 56 kilometrais per valandą.

Tuomečiai R.Pakso patarėjai Remigijus Ačas ir Gintaras Šurkus turėtų ilgam prisiminti Kelmės rajone esančia Pakražančio gyvenvietę. 2004 metais, nors ir skirtingu metų laiku, abu vyrai policijos pareigūnams įkliuvo būtent ten.

Tiesa, G.Šurkus, vairavęs „Volkswagen Transporter“, buvo lėtesnis – gyvenvietėje leistiną 50 km/val. greitį viršijo 53, tuo tarpu prie BMW X5 vairo sėdėjęs dabartinis Raseinių meras R.Ačas skuodė net 136 km/val. greičiu. 

Iš visų greičio viršytojų ir KET pažeidėjų bene labiausiai įsiminė Vytautas Šustauskas, kuris neblaivus bandė sprukti nuo policijos pareigūnų, automobiliu „Chrysler 300C“ kelis kartus vertėsi, tačiau atsipirko tik menkais nubrozdinimais. Pareigūnų paklaustas, ką gėrė, sunkiai aplinkoje besiorientuojantis buvęs politikas atviravo: „Alų“.

VIDEO: Sustausko avarija

Įdomesni greičio pažeidimai pasaulyje:

Didžiausia kada nors skirta bauda už greičio viršijimą – pernai Olandijoje, kai Michaelio Perridono („Trust international“ įkūrėjo) sūnus pasiskolino savo tėvo „Bugatti Veyron“ ir važiavo 160 km/val. greičiu zonoje, kur leidžiamas 80 km/val. greitis. Už tokį greičio viršijimą Olandijoje konfiskuojamas automobilis – na ir kas, kad tai 1,8 mln. eurų vertės „Bugatti Veyron“. Šaltinis: http://www.gizmag.com/the-worlds-most-expensive-speeding-fine/14981/

2002 metais „Nokia“ direktorius Anssi Vanjoki gavo 116000 eurų baudą už greičio viršijimą savo „Harley-Davidson“ motociklu netoli Helsinkio. Jis važiavo 75 km/val. ten, kur galima 50 km/val. Suomijoje baudos už KET pažeidimus nėra fiksuotos – jos nustatomos pagal nusikaltusiojo pajamų dydį. Šaltinis: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1759791.stm

2010 metais 37 metų švedas buvo nubaustas 1 mln. JAV dolerių bauda už važiavimą savo „Mercedes-Benz SLS AMG“ 300 km/val. greičiu Šveicarijos greitkelyje. Jis išvengė kelių greičio matavimo kamerų, mat senesnės fiksuoja tik greitį iki 200 km/val. Tačiau vėliau jis pataikė ant modernios kameros, kuri jį ir nufotografavo. Šaltinis: http://www.autoblog.com/2010/08/13/swedish-man-may-pay-largest-speeding-fine-ever/

Paris Hilton prieš ketverius metus 45 dienas sėdėjo areštinėje už vairavimą be teisių. Vairuotojos pažymėjimas jai buvo atimtas už vairavimą išgėrusiai. Šaltinis: http://www.dui.com/dui-library/celebrities/paris-hilton-dui/paris-hilton-starts-jail

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius