Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patikslino sniego rekordą Vilniuje: tiek sniego galbūt neteko regėti jau 40 metų

Vilniaus miesto gatves prižiūrinti „Grinda“ teigia, kad trečiadienį jau pradėtos valyti ir smulkesnės gatvės. Taip pat pastebima, kad tokio sniego kiekio šalyje, preliminariais duomenimis, nebuvo jau 40 metų!

„Panašu, kad 2021-ųjų žiema Vilniui gali tapti istorine. Orai ir klimatas Lietuvoje paskelbė, kad tiek sniego Vilniuje (duomenys preliminarūs) nebuvo ne 15 metų, o gal net beveik 40 metų, t. y. nuo pat didžiosios 1982 m. sausio pūgos. „Grindos“ žiemos tarnyba, be pertraukų dirbanti jau ketvirtą parą, tai tik patvirtintų. Vilniečiai, apsiginklavę kastuvais, matyt, taip pat.

Norime informuoti, kad snygiui rimstant, jau trečiadienį žiemos technika iš pagrindinių miesto gatvių pradėjo valyti papildomus, neprioritetinius maršrutus. Net greideriai, vasarą įprastai naudojami gruntinių gatvių priežiūrai, jau sukasi Trakų Vokėje, Salininkuose, Daniliškėse, Pavilnyje, Tarandėje.

Su kita sniego valymo technika taip pat dirbsime gatvėse, išsibarsčiusiose po visą miestą. Iš viso per ketvirtadienį planuojame išvalyti 180 gatvių. Sniego – labai daug, todėl mažųjų gatvių valymo darbai tęsis keletą dienų. Kantrybės, kantrybės, kantrybės“, – feisbuke rašė „Grinda“.

Keliuose yra neišvažiuojamų vietų, sniegą keičia plikledis

Ketvirtadienio rytą keliuose yra slidžių ruožų, Vilniaus ir Marijampolės apskrityse gali būti neišvažiuojamų kelių, įspėja Automobilių kelių direkcija.

9 valandos duomenimis, Lietuvoje dėl buvusio gausaus snygio sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka rytų ir pietryčių Lietuvoje, taip pat Kaišiadorių ir Marijampolės rajonuose. Čia pagrindinių kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis su šlapio sniego provėžomis.

Krašto keliai daugiausia šlapi, provėžoti, vietomis padengti prispausto arba pažliugusio sniego sluoksniu. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai vietomis su prispausto, puraus sniego sluoksniu iki 20 cm storio, slidūs.

Rajoniniuose keliuose yra ruožų, kurie sunkiai pravažiuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius