Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Honda“ pranešė apie žemės drebėjimo Japonijoje metu žuvusį darbuotoją, kiti gamintojai – apie ne vieną sužeistąjį

Japonijoje užvakar įvykęs net 8.9 balų pagal Richterio skalę stiprumo žemės drebėjimas pridarė nuostolių visiems: jis palietė didžiąją dalį Japonijos, o jo sukeltas cunamis nuniokojo keletą arčiausiai pakrantės buvusių miestų bei nusirito iki JAV. Automobilių gamintojai taip pat praneša turintys nuostolių dėl šios gamtos katastrofos.
Cunamio banga veržiasi per Natorį.
Cunamio banga veržiasi per Natorį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Honda“ vakar išplatino pranešimą, kad per žemės drebėjimą Točigi mieste žuvo vienas ir buvo sužeista 30 jų darbuotojų. Saitamos miesto gamykla, kaip ir Točigi, jau paskelbtos uždarytomis, o Suzukoje įsikūrusi gamykla po vienos dienos pertraukos vėl dirba pilnu pajėgumu.

„Toyota“ kol kas nepranešė apie sužeistus kompanijos darbuotojus, tačiau keli žmonės buvo evakuoti Tohoku regione. Išskyrus šiame regione esančias dvi gamyklas, visos likusios Japonijoje vėl dirba pilnu pajėgumu. Taip pat yra žinių, kad keli automobilių pardavimų salonai yra apgadinti, tačiau „Toyota“ platesnės informacijos čia dar nepateikė.

Tuo tarpu „Nissan“ sustabdė darbą net šešiose gamyklose, o dvi iš jų net buvo užsidegę. Visos netoli pakrantės esančios gamyklos buvo skubiai evakuotos, o kitose esantiems darbuotojams patariama likti viduje ir niekur neiti. Tiesa, į namus grįžti žmonėms leidžiama, bet nebent dėl asmeninių problemų.

Minėtos šešios „Nissan“ gamyklos nedirbs nei šiandien, nei sekmadienį, o rytojaus vakare bus sprendžiama, ką daryti su jomis kovo 14 dieną, pirmadienį. Keli pardavimų salonai praneša apie nuostolius, tačiau jie vis dar tikslinami.

VIDEO: Moment of Japan earthquake caught on cameras triggering 10m tsunami

VIDEO: Japan earthquake: CCTV video of tsunami wave hitting Sendai airport

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius