-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„IKI Velomaratone“ – žmonių su negalia rekordas

Jau tradicinis dviračių maratonas centrinėse sostinės gatvėse praūžė dešimtą kartą. Šiemet jis buvo ypatingas ne tik dėl jubiliejinio skaičiaus, naujo važiavimo ar gerokai išsiplėtusio pramogų miestelio, bet ir dėl rekordo – į „IKI Velomaratoną“ užsiregistravo beveik 100 žmonių su negalia. Tai – renginio rekordas, rašoma pranešime.
Velomaratono akimirkos
Velomaratono akimirkos

Renginio organizatoriai ne vienerius metus neįgaliuosius kvietė nemokamai registruotis į mėgėjų važiavimus, tačiau buvo nuspręsta žmonėms su negalia suteikti dar daugiau galimybių. Šiais metais neįgalieji nemokamai registruotis galėjo ir į CRAMO sportininkų važiavimą. Šis kvietimas buvo palankiai sutiktas žmonių su negalia bendruomenių, o į renginį atvyko rekordinis skaičius neįgalių dalyvių.

„Norime, kad visos visuomenės grupės turėtų lygiavertes galimybes dalyvauti renginiuose, skatinančiuose fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenimo būdą, ekologijos idėjas, saugaus eismo kultūrą. „IKI Velomaratonas“ – ne išimtis. Džiaugiamės, jog mums pavyko paskatinti žmones su negalia drauge su visais dalyvauti ERGO mėgėjų, CRAMO sportininkų, vaikų ir „Terrasport“ mėgėjų važiavime riedučiais, paspirtukais ir riedlentėmis. Jų akyse spindėjo entuziazmas, o šypsenos išdavė puikią nuotaiką. Tikimės, kad į renginį kasmet susirinks vis daugiau aktyvių žmonių“ – komentavo renginio organizatoriai.

Ginta Žemaitaitytė, Lietuvos žmonių su negalia sąjungos projektų koordinatorė, sako, jog dviračių maratonas paliko puikų įspūdį: „Po renginio mes dar rinkomės pietauti ir aptarti, kaip čia mums sekėsi. Visų nuotaikos buvo pakilios: buvo smagu dalyvauti drauge su visais, tokiu būdu prisidedant prie požiūrio į žmones su negalia keitimo – tai, ko gero, svarbiausias dalyvavimo šiame renginyje dalykas, „renginio vinis“. Puiku, kad buvo pagalvota ir dėl prieinamo neįgaliesiems tualeto bei dėl automobilių stovėjimo aikštelės. Supratau, kad jau pradedame laukti kitų metų „IKI Velomaratono“!“

Žmonės su negalia rinkosi ne tik iš didžiųjų miestų (Vilniaus, Kauno, Panevėžio), bet ir iš mažesnių: Biržų, Ignalinos, Ukmergės, Utenos, Pakruojo ir kitų. Žmonės su negalia ERGO mėgėjų važiavime riedėjo 10, 20 arba 30 kilometrų, CRAMO sportininkų važiavime 50 arba 100 kilometrų, o „Terrasport“ mėgėjų ir vaikų važiavime – 2,4 kilometro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius