-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ikoniniai automobiliai kine: lenktyniniams šedevrams nenusileidžia ir „vabalai“

Legendiniuose filmuose ir serialuose automobiliai dažnai būna ne mažiau svarbūs nei patys aktoriai. Filmuose vaizduojami pagrindinių herojų automobiliai ar jų kopijos susilaukia didelio dėmesio net ir aukcionuose, kurių metu žmonės nori prisiliesti prie automobilių, tarnavusių į kino istoriją patekusiems herojams. Visgi ikoniniais gali tapti ne tik agentui 007 ar Betmenui priklausę prabangūs automobiliai, bet ir tokie šiandien gatvėse dažnai sutinkami automobiliai kaip „Volkswagen Beetle“, rašoma pranešime.
Herbis, „The Love Bug“
Herbis, „The Love Bug“

Hipių autobusiukas

Neatsiejamas praeito amžiaus 7-8 dešimtmečių atributas – „Volkswagen“ hipių autobusiukas. Šis ikoninis automobilis ne kartą tapo neatsikiriamu kino juostos atributu. 2006 m. sukurtoje ir du „Oskarus” laimėjusioje juostuoje „Mažoji mis“, (angl. „Little Miss Sunshine“) sulūžęs 1978 m. „Volkswagen Station Wagon T2” autobusiukas tampa filmo centrine figūra. Būtent juo, viena keisčiausių kino istorijoje užfiksuotų šeimų – Hūveriai – leidžiasi į kelionę, siekdami įgyvendinti savo svajones.

VIDEO: Filmo „Mažoji mis“ anonsas

Su hipių laikais asocijuojamas 1968 m. autobusiukas užfiksuotas ir viename populiauriausių visų laikų serialų „Dingę“ (angl. „Lost“). Įtempto siužeto istorija vaizduoja lėktuvo katastrofą išgyvenusius ir negyvenamoje saloje atsidūrusius herojus, kurie netikėtai saloje atranda važiuojantį „Volkswagen“ autobusiuką.

VIDEO: Lost S03E11 - Van Jumpstart with Road to Shambala

Ikoninis „vabalas“

Prieš 50 metų kino ekranuose pirmą kartą pasirodęs „Vokswagen Beetle“ „vabaliukas“ vardu Herbis, papirko daugybės žiūrovų širdis. 53 numeriu pažymėtas lenktyninis „Meilės vabalas“ (angl. „The Love Bug“), vaizduoja savarankiškai mąstantį ir veikiantį automobilį.

Filmo kūrėjai tarsi numatė ateitį, kurioje automobiliai tampa vis išmanesni. Nors „Disney“ kompanija ankstyvose filmo dalyse ir neleido rodyti „Volkswagen“ ženklo, „vabaliukas“ tapo vienu iš geriausiai atpažįstamų visų laikų automobilių modelių, kuris nuo 1938 m., pakeitęs formą ir technines galimybes, gaminamas iki šiol.

VIDEO: The Love Bug - Herbie - Trailer

Įtemptas siužetas su „Kombi“

Įtempto siužeto filmus bei trilerius dažniausiai lydi lenktyniniai ar itin prabangūs automobiliai. Visgi 2012 m. tris „Oskarus” laimėjusioje įkaitų dramoje apie Irano revoliuciją „Argo“ herojus veža autobusiukas „Vokswagen Kombi“. 1979 m. įvykius perteikiančioje, Beno Afleko režisuotoje dramoje „Kombi“ autobusiukas naudojamas įtemptame siužete, išlaisvinant įkaitus, kurie apsimeta filmą Teherane kuriančia komanda.

VIDEO: Argo Volkswagen Bus Scene- Tehran Riot [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius