Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„International Mini Meeting“ Zarasuose: reta galimybė pamatyti 500 ypatingų MINI automobilių

Nuo penktadienio Zarasai visam savaitgaliui tapo ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio MINI automobilių sostine. Mūsų šaliai suteiktas šansas čia surengti didžiausią MINI automobilių savininkų susitikimą „International Mini Meeting“. Zaraso saloje ir jos prieigose penktadienį išsirikiavo daugiau nei 500 įvarių modelių MINI, o renginio vietoje galima sutikti svečių iš įvairiausių Europos ir pasaulio šalių.
„International Mini Meeting“
„International Mini Meeting“ / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Zarasuose šį savaitgalį karaliaujantys MINI savininkai žiūrovus kviečia iš arčiau susipažinti su jų technika. Dalyvių parke išrikiuoti automobiliai labiau primena stovyklą. Priparkavę savo automobilius MINI gerbėjai čia pat stato palapines, įsirengia savo buveines ir dalijasi įspūdžiais su bendraminčiais bei smalsiais žiūrovais.

VIDEO: Mini susitikimas

Pasaulinio lygio renginyje ras kur akis paganyti ir naujų modelių gerbėjai, ir tie, kuriems patinka istorija, išskirtiniai ir itin reti modeliai, sportiniai MINI automobiliai. Automobilių sporto etalonu šiame renginyje drąsiai galima vadinti Dakaro lenktynių nugalėtojo N.Al Attiyah vairuojamą MINI.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“
Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“

Į Lietuvą atvykę užsienio šalių MINI automobilių klubų nariai mielai pasidalijo įspūdžiais apie Lietuvą ir GAZAS.LT skaitytojams sutiko papasakoti apie savo automobilius ir meilę šiam gamintojui.

Suomijos atstovų čia yra tikrai daugiau, apie 30 automobilių.

„Mūsų klubas „Flying Fins“ į šį renginį delagavo tris automobilius, tačiau Suomijos atstovų čia yra tikrai daugiau, apie 30 automobilių. Aš pats čia atvykau „Morris Mini“ automobiliu.

Tiesą sakant abejojau, ar čia galėsiu sudalyvauti, nes žiemą turėjau incidentą ir gerokai apdaužiau savo automobilį. Teko keisti priekinį stiklą, buferį, važiuoklę. Galvojau, kad nebespėsiu susiremontuoti, bet, kaip matote, aš esu čia. Kitą žiemą visą automobilį perdažysiu ir bandysiu atkurti jį taip, kad jis galėtų didžiuotis autentiško automobilio statusu“, – pasakojo svečias iš Suomijos Vende Peltonen.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“
Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“

MINI vairuotojas iš Suomijos pasakoja, kad per metus vyksta į daugelį MINI automobilių klubų susitikimų ir stengiasi niekada nepraleisti „International Mini Meeting“ renginio, kuris kasmet vyksta vis kitoje šalyje.

Kasmet čia dalyvauju, net nebeskaičiuoju, kiek tokių renginių jau aplankiau.

„Suomijoje mes su „Flying Fins“ klubu turime keletą renginių skirtingais metų laikais, bet pats didžiausias renginys yra šis. Kasmet čia dalyvauju, net nebeskaičiuoju, kiek tokių renginių jau aplankiau.

Lietuvoje man labai patiko. Čia nuostabi gamta, puikus oras. Kažkas panaušaus į Suomiją. Tačiau Lietuva yra arčiau pietų, todėl čia viskas kur kas labiau sužaliavę nei Suomijoje. Zarasai – labai gražus miestas. Tik pažiūrėkit aplink – kokie ežerai, gamta, kraštovaizdis. Aš pirmą kartą esu Lietuvoje ir tuo džiaugiuosi“, – įspūdžiais dalijosi šeštadienį 41-erių metų gimtadienį minėsiantis ir šią sukaktį Zarasuose pasitiksiantis suomis Vende Peltonen.

VIDEO: Mini susitikimas

Zarasuose išvysti galima ne tik įprastų modifikacijų MINI, bet ir itin retus, sporto varžyboms paruoštus automobilius. Vieną tokių į Zarasus atvairavo svečias iš Didžiosios Britanijos. Išskirtinių formų ir dizaino MINI pasižymi ne tik puikia išvaizda, bet ir kovingomis charakteristikomis.

Šiuo automobiliu dažniausiai dalyvauju įvariuose sprinto ar kalnų lenktynių renginiuose, tačiau dažnai išvažiuoju ir į gatves.

„Čia atvykau „MINI Marcos Mark III“ modeliu, kuris buvo gaminamas iki 1970-ųjų. Tai labai smagus senovinis lenktynių automobilis. Jis labai lengvas, sveria vos 600 kilogramų, todėl yra pakankamai greitas. Variklis pasiekia 130 arklio galių.

Šiuo automobiliu dažniausiai dalyvauju įvariuose sprinto ar kalnų lenktynių renginiuose, tačiau dažnai išvažiuoju ir į gatves. Labai puikus automobilis, traukiantis praeivių akį. Šie automobiliai buvo gaminami ir gatvėms skirta versija, tačiau čia yra lenktynių modifikacija“, – savo automobilį pristatė britas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“
Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“

Britas patikino, kad į „Internation Mini Meeting“ renginius vyksta kasmet, o jam labiausiai patiko susitikimas Vokietijoje, kur dalyviai turėjo progą pasivažinėti legendine Niurburgringo trasa. Svečias patikino, kad vasarą jo šalyje vyksta tiek daug renginių, kad turint noro nors ir kiekvieną savaitgalį galima praleisti bendraminčių apsupyje.

Svečias iš Didžiosios Britanijos šį automobilį į Lietuvą atvairavo pats. Jo kelionė į Zarasus su sutojimas nakvynei truko dvi dienas.

„Tai mano pirmas vizitas Lietuvoje ir man čia labai patinka. Malonu čia matyti tiek žmonių, kai kuriuos pažįstu, su kai kuriais susipažinsiu. Organizacija tikrai labai puiki. Jaučiamės čia kaip namie“, – pridūrė 53-ejų metų svečias iš Didžiosios Britanijos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“
Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“

Pastatę savo automobilius saulės atokaitoje ir ištiesę kojas alumi gaivinosi ir du šveicarai. MINI vairuotojai patikino, kad Lietuvoje dėmesį pirmiausia atkreipė į merginas.

„Mes atvyko iš Šveicarijos per Prahą, Krokuvą, Varšuvą, Vilnių ir galiausiai esame čia. Iš mūsų klubo čia atvyko keturi nariai ir pliušinė beždžionė, kuri visur su mumis keliauja.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“
Tomo Markelevičiaus nuotr./„International Mini Meeting“

Į tokius susitikimus važiuojame jau daugelį metų.

Kai kurie iš mūsų skaičiuoja jau daugiau nei 20 tokių susitikimų.

Lietuvoje iki šiol neteko būti, bet tikiuosi, kad čia renginys kada nors sugrįš. Žmonės čia labai malonūs, merginos gražios, todėl čia tikrai gerai praleisime visas tris dienas“, – sakė šveicaras Oliveris.

Tiesa, kai kurie susitikimo dalyviai penktadienį galvojo ne kaip pailsėti, o kaip suremontuoti ilgos kelionės neatlaikiusius savo automobilius. Vienam MINI modeliui buvo keičiama granata, kitas vairuotojas krapštėsi prie stabdžių sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius