Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iššūkis „CityBee“: Vilniuje startuos naujas elektromobilių dalijimosi tinklas

Jau šių metų gegužės mėn. vilniečiai ir miesto svečiai galės naudois nauja dalijimosi paslauga – elektromobilių nuoma. UAB „RideShare“ bendrovė Vilniui pasiūlys SPARK prekės ženklu pažymėtus naujus elektromobilius su plačiu įkrovimo stotelių tinklu visame mieste.
„Volkswagen e-Up!“
„Volkswagen e-Up!“

„Augant žmonių sąmoningumui keičiasi ir vartojimo elgsena, todėl apgalvotas ir praktiškas vartojimas tampa vis svarbesnis, o dalijimosi paslauga – aktualesnė. Šis vartotojų poreikis bei sėkminga užsienio šalių patirtis plėtojant panašias paslaugas, paskatino diegti elektromobilių dalijimosi tinklą ir Lietuvoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nerijus Dagilis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nerijus Dagilis

Tikime, kad tai vienas iš ateities miesto atributų, kuris padės išspręsti kiekvienam gyventojui itin aktualias problemas – augančias transporto spūstis, oro taršą ir triukšmo lygį. Šios priežastys nulėmė, kodėl rinkomės ekonomiškai efektyvesnę bei ekologišką priemonę – elektromobilius. Tikimės, kad lengvai prieinama galimybė juos išbandyti kiekvienam leis įsitikinti jos patikimumu, saugumu ir draugiškumu aplinkai“, – teigia Nerijus Dagilis, UAB „RideShare“ steigėjas bei vadovas.

Atlikti tyrimai rodo, kad dažno vairuotojo realus automobilio naudojimosi poreikis per dieną yra 1 valanda, o likusį laiką transporto priemonė stovi nenaudojama. Vilniuje susiduriama su dideliu automobilių tankumu (634 / 1000 gyv.), o gatvėse, kuriose eismas intensyviausias, transporto srautai pasiekia ir 30 000 automobilių per parą. Užsienio šalių pavyzdžiai atskleidžia, kad gyventojai, išbandę dalijimosi paslaugas suvokia, jog nuosavos transporto priemonės išlaikymas neretai yra brangesnis nei nuoma, tad nuosavybę pradeda vertinti kaip papildomą naštą.

„Tikiu, kad SPARK tinklas prisidės prie gyventojų vartojimo įpročių pokyčių. Ilgą laiką gyventojai neturėjo galimybių pasirinkimui dėl aukštų elektromobilių kainų ir neišvystytos elektromobilių įkrovimo stotelių infrastruktūros, tad mūsų tikslas yra šią situaciją pakeisti – imsimės kompleksinių pokyčių pasiūlydami ne tik naują transporto priemonę kelionėms mieste, bet ir vystydami elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą“, – pabrėžia N.Dagilis.

SPARK elektromobilių tinklo veiklos pradžia bus lydima ir aktyviu partnerių įsitraukimu – įkrovimo stotelės bus įrengtos prie prekybos, verslo centrų, viešbučių, oro uosto, autobusų ir geležinkelio stotyse.

Vilniuje šiuo metu veikia vienintelė automobilių dalijimosi paslauga – „CityBee“, kurios parke yra ir elektromobilių, ir tradiciniais degalais varomų automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius