Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IT specialistams iš JAV automobilį užvaldyti kompiuteriu – juokų darbas

Automobilių specialistai baiminosi, kad IT genijai mašinas galės „nulaužti“, kaip kokius silpnai apsaugotus interneto portalus – panašu, kad su nerimu lauktas momentas jau atėjo.
Nešiojamu kompiuteriu valdomas automobilis
Nešiojamu kompiuteriu valdomas automobilis / Kadras iš vaizdo siužeto

Apsaugos bei informacinių technologijų žinovai iš JAV Charlie Milleris ir Chrisas Valasekas per susitikimą su „Forbes“ žurnalistu nutarė surengti siurprizą.

Vyrai nešiojamais kompiuteriais gali keisti praktiškai visus „Toyota Prius“ bei „Ford Escape“ automobilių parametrus – eksperimentas buvo bandytas būtent su tokiais automobiliais.

Jie išardė automobilio prietaisų skydą, kad gautų priėjimą prie automobilio kompiuterių. Išsiaiškinę, kaip viskas veikia, vyrukai nusprendė sukurti specialų įrenginį, kurį prijungus prie diagnostikos jungties prie automobilio bus galima prisijungti kompiuteriu.

Visa tai leistų automobilį užvaldyti akimirksniu – nešiojamu kompiuteriu būtų galima keisti ne tik degalų sąnaudas ar kuro likutį bake, bet ir priversti spidometrą rodyti neteisingus parodymus, aktyvuoti garsinį signalą, valdyti variklio darbą bei stabdžius – viską, kas yra valdoma ne mechaniniu, o elektroniniu būdu.

Genijai ir Jungtinių Amerikos Valstijų visai netrukus konferencijoje turėtų pristatyti minėtą įrenginį, kuris leis kompiuteriui susijungti su automobilyje esančiais agregatais ir perimti jų valdymą. Tokio įrenginio kaina turėtų siekti apie 60-70 Lt.

Gali būti, kad automobilių gamintojams tokie pokštai yra rimtas galvos skausmas – jų pagamintos transporto priemonės tapo pažeidžiamomis.  Visgi, tam vis tiek reikės mechaninio įsiterpimo – be specialaus priedo automobilio užvaldyti nepavyks.

VIDEO: IT specialistai kompiuteriu perima automobilio valdymą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius