Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV bandyta nubausti asmenį, siuntusį SMS žinutę vairuotojui

Jungtinėse Amerikos Valstijose, Naujajame Džersyje po vienos avarijos, kuri įvyko būtent dėl to, kad vairuotojas skaitė atsiųstą žinutę, nutarta sudrausminti ne tik jį, bet ir žinutės siuntėją.
Telefonu besinaudojantis vairuotojas
Vairuotojas naudojasi telefonu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2009-aisiais 18-metis Kyle‘as Bestas vairuodamas savo automobilį padarė avariją. Ne paslaptis, kad ji įvyko dėl prarasto dėmesio, arba tiesiog dėl jo merginos atsiųstos žinutės. CNN teigimu, jo automobilis atsitrenkė į priešingoje eismo juostoje važiavusį motociklą ir sunkiai sužeidė du juo važiavusius žmones – abu jie neteko kojų.

Nukentėjusieji padavė jaunuolį ir jo merginą į teismą, tačiau byla buvo laimėta tik prieš K. Bestą. Kaltinimai merginai buvo atmesti – advokatai nesugebėjo įrodyti, kad mergina žinojo, jog jos vaikinas tuo metu vairavo automobilį ir žinutę nutars skaityti būtent sėdėdamas prie vairo.

Naujojo Džersio gubernatorius taip pat sukritikavo tokius kaltinimus. Jo teigimu, tai yra vairuotojo atsakomybė ir tik jis, sėdėdamas vairuotojo pozicijoje privalo vairuoti, o ne skaityti žinutes, kad ir kas jose būtų rašoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius