Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV žurnalistas teigia, kad „Top Gear“ siužetas apie „Range Rover“ bei sunkvežimio dvikovą prasilenkia su realybe

Pamenate, kaip vienoje naujausio „Top Gear“ sezono laidoje Jamesas May naujuoju „Range Rover“ visureigiu Jungtinėse Amerikos Valstijose lenktyniavo prieš autonominiu būdu valdomą sunkvežimį? Vienas JAV žurnalistas teigia, kad realiame gyvenime tokios lenktynės britui būtų pasibaigusios vos po kelių šimtų metrų nuo starto.
„Range Rover“ lenktynės prieš autonominiu būdu valdomą sunkvežimį
„Range Rover“ lenktynės prieš autonominiu būdu valdomą sunkvežimį / Kadras iš vaizdo siužeto

Vienas populiarios „Drive“ laidos „YouTube“ portale vedėjas Mattas Farahas teigia, kad nuvykęs į „Land Rover“ atstovybę paimti naujojo „Evoque“ sužinojo šį tą įdomaus – Jamesas May iš „Top Gear“ per naujojo „Range Rover“ palyginimą su robotizuotu sunkvežimiu sugadino net 11 visureigio ratlankių.

„Top Gear“ gadina automobilius. Kiekviena mašina po šios britų laidos filmavimo pas atstovus sugrįžta su vienais ar kitais gedimais“, – teigia automobilių žurnalistas Mattas Farahas, iškart bandęs tris, šviežiai iš „Top Gear“ laidos filmavimo sugrįžusias mašinas. „Toje laidoje, kai Jamesas bekelėje važinėjo „Range Rover“ automobiliu, vaidybos bei montažo buvo tiek daug, kad be papildomos aptarnavimo komandos, sekusios viską, tai būtų buvęs neįmanomas žygis. Jis per vieną dieną sugadino 11 ratlankių. Man patinka „Top Gear“, tačiau jų siužetai, tiesiogine prasme, yra nerealūs. Tai, ką jie demonstruoja dažniausiai yra netiesa“, – jalopnik.com portalui teigė Farahas.

Tačiau amerikiečiams atsakymų pasiteiravus „Top Gear“ kūrybinės grupės, jie sulaukė kitokių teiginių. „Jamesas nesugadino 11 ratlankių. Filmavimo metu, kai visureigis lenktyniavo prieš sunkvežimį, automobilis nepatyrė absoliučiai jokių nuostolių“, – teigė britai. „Visgi, filmuojant šį automobilį kitoms šio epizodo scenoms, tiek „Range Rover“, tiek kūrybinės grupės automobiliai pradūrė keletą padangų – iš viso jų buvo gal 5“, – teigė „Top Gear“ atstovai.

Negana to, „Land Rover“ taip pat tvirtina, kad „Top Gear“ komanda nesugadino 11 ratlankių. „Žinoma, kad buvo pradurta keletas padangų, tačiau nuostabos tai nekelia. Eksperimentui buvo naudojamas standartinis „Range Rover“ su bazinėmis M+S tipo padangomis – mes savo klientams tokioje bekelėje rekomenduojame naudoti tam skirtas (ne standartines) padangas. Subraižyti ratlankiai per filmavimus įvairiose laidose – kasdienybė, tačiau teigti, kad ratai buvo sugadinti yra netikslu – kažkas išties hiperbolizuoja“, – teigė „Land Rover“ atstovai. „Top Gear“ filmavimo metu nebuvo jokių siurprizų – viskas vyko taip, kaip ir buvo numatyta.“

VIDEO: „Range Rover“ lenktynių prieš autonominiu būdu valdomą sunkvežimį anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius