-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jėzuitai piktinasi: taksi vairuotojai Vilniaus Senamiestyje stovi bet kur ir palieka nuorūkas

Jėzuitų ekonomo tarnybos vadovas Apolinaras Abromavičius tvirtina pavargęs kovoti su taksi vairuotojais, kurie automobilius stato priešais Šv. Kazimiero bažnyčią Vilniaus Senamiestyje. Jie užstato išvažiavimą iš kiemo, ant grindinio palieka nuorūkų, kurių iš grindinio iškrapštyti nepavyksta net kiemsargiams. Sudrausminti šiuos vairuotojus nėra lengva – jie teisinasi sustoję tik trumpam.
Taksi automobiliai prie Šv. Kazimiero bažnyčios
Taksi automobiliai prie Šv. Kazimiero bažnyčios / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trys taksi automobiliai priešais Šv. Kazimiero bažnyčią mėlynoje rinkliavos zonoje, kur 12 minučių kainuoja 0,50 euro. Vairuotojai, susistatę savo mašinas kas antroje stovėjimo vietoje, plačiai atsidarę duris – bendrauja tarpusavyje. Patikrinti, ar jie sumokėjo už stovėjimo laiką šioje vietoje, mes negalime.

Jėzuitai piktinasi

A.Abromavičius įsitikinęs, kad taksistai visada čia stovi nemokamai, vietas užima ilgam, o dar po savęs palieka krūvas nuorūkų, kurios įstringa tarp grindinio plytelių ir jų iššluoti negali teritoriją prižiūrintys kiemsargiai. „Prašėme bent prieš rugsėjo 1-ąją, kai bažnyčioje šventėme Jėzuitų gimnazijos mokslo metų pradžią, pabandyti tas nuorūkas surinkti, tačiau tam reikia siurbiančios mašinos, o ji neprivažiuoja – dieną naktį čia stovi mašinos“, – skundėsi jis.

Į prašymus ir pastabas taksistai paprastai nereaguoja, tvirtina A.Abromavičius. „Iki rotušės aikštės rekonstrukcijos čia buvo ženklai, draudžiantys stovėti automobiliams. Dabar padaryta mokama aikštelė, bet ja nemokamai naudojasi taksi. Jie čia gyvena dieną naktį“, – skundėsi Jėzaus draugijos administracijos atstovas.

Kontroliuoja kasdien

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ teigia, kad stovėjimo vietos Didžiojoje gatvėje, kur ir yra Šv. Kazimiero bažnyčia, patenka į mėlynąją rinkliavos zoną, joje automobilių stovėjimas yra mokamas visomis dienomis nuo 8 val. iki 24 val., o kontrolė vykdoma kiekvieną dieną.

„Automobilių stovėjimo vietos adresu Didžioji g. 34, Vilniuje, yra bendro naudojimo, todėl taksi automobilių statymas nėra ribojamas. Taksi vairuotojai automobilius stato bendra tvarka, kaip ir kitų automobilių vairuotojai, tačiau už stovėjimą turi būti sumokėta, – teigiama „Susisiekimo paslaugų“ komentare. – Vykdant stovinčių automobilių kontrolę taksi automobiliams netaikomos išimtys – jie tikrinami bendra tvarka. Tiesa, taksi automobilių patikrinimai yra kiek sudėtingesni – pastebėjome, kad pasirodžius SĮ „Susisiekimo paslaugos“ kontrolę vykdantiems darbuotojams Didžiojoje gatvėje ir pradėjus automobilių kontrolę, taksi automobilių vairuotojai, kurie tuo metu dažniausiai sėdi automobiliuose, iš karto išvažiuoja iš mokamų stovėjimo vietų.“

Taksi automobilių patikrinimai yra kiek sudėtingesni – pasirodžius „Susisiekimo paslaugų“ darbuotojams Didžiojoje g., taksi vairuotojai iš karto išvažiuoja iš mokamų stovėjimo vietų.

Tą patį tvirtina ir Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžejus Dikinis: užfiksuoti taksi ar pavėžėjimo paslaugas teikiančių vairuotojų pažeidimus yra gana sudėtinga. Tiesa, šio skyriaus pareigūnai kreipia dėmesį labiau į tai, ar vairuotojas turi teisę teikti taksi ar pavėžėjimo paslaugas. Ar jie laikosi Kelių eismo taisyklių, kontroliuoja „Susisiekimo paslaugos“.

„Tikrai turime tokių taksistų, kurie stovi viešojo transporto laukimo stotelėse. Yra tokių, kurie susipranta ir pažada daugiau čia nesustoti, bet yra ir tokių, kuriuos tenka ir bausti, nes jiems atrodo, kad gali stovėti visur – juk jie taksi. Iš tikrųjų taip nėra. Mūsų kompetencija yra taksi automobilių patikrinimas, mes galime reikalauti pateikti dokumentus, patikrinti teisę teikti taksi paslaugas. Taksistas turi tokius dokumentus pateikti. O kai kažkur sustojo, pareigūnų privalo pažeidimą taip užfiksuoti, kad vairuotojas negalėtų pasiteisinti, jog ką tik atvažiavo ir jau ėjo susimokėti, tik tuo metu pareigūnai priėjo patikrinti. Tai yra techniniai dalykai, kuriuos mes išsprendžiame“, – teigė A.Dinikis.

Tačiau A.Dinikis atkreipia dėmesį, kad jeigu taksi vairuotojai nepažeidžia Kelių eismo taisyklių, priekaištų jiems neturi nei „Susisiekimo paslaugų“ darbuotojai, nei viešosios tvarkos pareigūnai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Taksi automobiliai prie Šv. Kazimiero bažnyčios
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Taksi automobiliai prie Šv. Kazimiero bažnyčios

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius