Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pataria advokatas: ką daryti jei, įvažiavę į duobę, apgadinote automobilį?

Pavasarį kartais keliuose atsiveria duobės, į kurias pakliūna ir automobiliai. Advokatas Vilius Martišius patarė, ką daryti, jei jau nutiko tokia situacija – ar vairuotojai gali reikalauti patirtos žalos atlyginimo.
Duobė Žemaičių plente
Duobė Žemaičių plente (archyvas) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Už kelią atsakingas jo savininkas. Valstybinius kelius prižiūri valstybinės įmonės, kurios ir atsakingos už įvykius tuose keliuose“, – situaciją paaiškina advokatas.

Anot jo, jei konstatuojama, kad eismo įvykis nutiko dėl vairuotojo neatsargumo, tuomet jam niekas žalos nekompensuos. Tiesa, vien norint reikalauti kompensacijos, reikia nemažai pastangų.

„Jei įvažiavote į duobę ir dėl to buvo apgadinta transporto priemonė, tuomet reikia kviesti pareigūnus. Vėliau reikia surinkti informaciją apie apgadintas detales, nubraižyti įvykio schemą.

Jei, pavyzdžiui, pradurta padanga, galbūt užteks naujos padangos įsigijimo dokumentų, jei žala didesnė, prireiktų ekspertų, kurie nustatytų žalos dydį. Tuomet galima kreiptis į savivaldybę. Kitos išlaidos, pavyzdžiui, išlaidos taksi paslaugoms taip pat patenka į tas išlaidas, kurios yra kompensuojamos“, – teigia V.Martišius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius