Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai gatvė tampa upe: cunamio Japonijoje žala automobiliams

„Toyota“, „Honda“, „Nissan“ ir „Subaru“ jau uždarė ne vieną gamyklą Japonijoje, žemės drebėjimo ir cunamio dėka sunaikinta daugelis kilometrų kelių bei automobilių, o pačios valstybės gyventojai tikisi geriausio likusių prognozuojamų problemų scenarijaus po jau įvykusių pačių blogiausiųjų.
Japonijoje kilusios tragedijos padariniai
Japonijoje kilusios tragedijos padariniai.

Vis dėlto ne visiems automobilių gamintojams nepavyko išvengti nelaimės: nors minėti keturi paskelbė laikinai nutraukę kai kurių savo gamyklų veiklą, o „Honda“ netgi pranešė apie keliasdešimt sužeistųjų bei vieną žuvusį darbuotoją, „Mitsubishi“, „Mazda“ ir „Suzuki“ teigia per ligšiolines tragedijas nepatyrę nuostolių.

Tačiau tai – greičiau išimtis, nei taisyklė. Minėtų automobilių gamintojų fabrikai buvo įsikūrę ir Saitamos ar Toičigio rajonuose, nukentėjusiuose itin stipriai, tačiau liko nepaliesti. Maža to, centrinė „Mazdos“ būstinė yra įsikūrusi Hirošimoje, apie 1000 km į pietryčius nuo daugiausiai nuostolių patyrusių rajonų, tačiau ji žemės drebėjimo liko nepaliesta.

Apie automobilių sporto srities nuostolius kol kas nepranešama, tačiau žinoma tik tiek, kad „drifterių“ pamėgta Ebisu trasa stipriai nukentėjo per daugelį šalyje įvykusių žemės drebėjimų, o joje esantis populiarios komandos „Team Orange“ garažas bei šalia trasos esantis motelis buvo sugriauti. Tiesa, garaže buvę automobiliai, anot komandos atstovų, apgadinti tik išoriškai.

VIDEO: Water Sweeps away cars after Japan Quake

VIDEO: Raw Video: Earthquake Triggers Tsunami in Japan

Papildyta 12:30 val.: Japonijoje sustabdytos 12 „Toyota“ gamyklų

„Toyota“ pranešė, kad iki šios savaitės vidurio stabdo gamyklą 12 savo gamyklų Japonijoje. „Toyota“ atstovai sako, jog gamyba turėtų būti vėl atnaujinta paaiškėjus situacijai dėl Fukušimos atominių elektrinių. Nors teigiama, kad jau savaitės viduryje visos gamyklos turėtų pilnai funkcionuoti, tam šansų mažai – manoma, kad automobilių gamyba net ir atgavus minėtų elektrinių kontrolę gali būti sustabdyta bent jau iki kitos savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius