Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai parką matai, tačiau pasiekti lengvai jo negali – neįgaliesiems pataria ieškoti perėjos gatvės pabaigoje

Sunkiai vaikštančią garbaus amžiaus mamą į Ramybės parką vežiojantis kaunietis Audrius pastebėjo, kad neseniai sutvarkytoje Trakų gatvėje nuvažiavimai įrengti tik vienoje pusėje. Kitoje, kur parkas, pasitinka aukšti bortai. Valdžios atstovai jam pataria ieškoti artimiausios pėsčiųjų perėjos, o žmogus atkerta, kad perėja apstatyta apsauginėmis tvorelėmis, kur išsisukti su vežimėliu – problematiška.
Šaligatviai Kauno Trakų gatvėje
Šaligatviai Kauno Trakų gatvėje / Skaitytojo nuotr.

Į redakciją besikreipęs kaunietis Audrius papasakojo, kad pernai sutvarkytoje Trakų gatvėje ties šaligatviais įrengti nuvažiavimai neįgaliesiems. Tačiau nors ir matydamas už kelių metrų Ramybės parką, jo pasiekti negali, nes kitoje gatvės pusėje pasitinka aukšti šaligatvio bortai.

„Kaip senam ar neįgaliam žmogui su vežimėliu ar vaikštyne kirsti gatvę, norint nueiti į parką, neaišku. Kitoje gatvės pusėje pasitinka sprindžio aukščio šaligatvio bortas. Kalbu apie Trakų ir Dainos gatvių sankryžą, tačiau situacija visur vienoda“, – patikino Audrius.

Skaitytojo nuotr./Šaligatviai Kauno Trakų gatvėje
Skaitytojo nuotr./Šaligatviai Kauno Trakų gatvėje

Jis kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę, kur jam buvo paaiškinta, kad niekas nesiruošia daryti užvažiavimo ties kiekviena sankryža – patarta eiti per pėsčiųjų perėjas.

„Jos yra Trakų gatvės pabaigoje, ties Vytauto prospektu, prie autobusų stoties. Ir dar viena – ties V.Kudirkos progimnazija, bet ten sustatytos apsauginės tvorelės taip, kad su vežimėliu sudėtinga pravažiuoti, beveik neįmanoma išsisukinėti. Neįgaliam ar senam žmogui keliauti kažkur ieškoti perėjos nėra lengva, kai Ramybės parko centrinis takas už keleto metrų, kitoje gatvės pusėje.

Ir nuvažiavimai ties kiekviena sankryža padaryti, tik ne parko pusėje. Kokiu tikslu?“ – nesuprato kaunietis, nuolat į parką vežiojantis savo sunkiai vaikštančią itin garbaus amžiaus mamą.

Skaitytojo nuotr./Šaligatviai Kauno Trakų gatvėje
Skaitytojo nuotr./Šaligatviai Kauno Trakų gatvėje

Kaip 15min paaiškino Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, vykdant Trakų gatvės remonto darbus, buvo įrengti nužeminti bortai tik praėjimuose kertant šalutines gatves.

„Nuotraukose matoma, kad į Trakų gatvę bortai nėra nuleisti. Tikrai neskatiname eiti per šią gatvę bet kurioje vietoje. Saugumui užtikrinti yra skirtos pėsčiųjų perėjos“, – patikino A.Pakalniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius