Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip elgtis jei pavogė jūsų automobilio ratus: ar gausite draudimo išmoką?

Vilniuje užfiksuota automobilio „Audi“ be ratų nuotrauka sukėlė dideles diskusijas: kas lėmė, kad automobilis liko stovėti ant plytų? Vieni sakė, kad ratai buvo pavogti, kiti, kad tai – paties savininko darbas. Vėliau paaiškėjo, „Audi“ savininkas pats nuėmė ratus, tačiau ką daryti, jei tokį automobilį randate dėl vagišių kaltės?
Automobilis be ratų
Automobilis be ratų / Įvykio liudininko Ramūno nuotr.

Nors toks vaizdas ne vieną gali šokiruoti, svarbu išlikti ramiems ir nedelsiant apie vagystę pranešti policijai. Taip pat svarbu nufotografuoti automobilį, kad vėliau būtų galima įvertinti padarytą žalą. Draudimo bendrovės „Gjensidige“ atstovai patikino, kad įvykio vietoje užfiksuota žala bus atlyginta greičiau, nei tuomet, kai automobilis iš vietos bus patrauktas, mat taip gali būti prarasti svarbūs įvykio įrodymai.

Visgi žalos kompensavimo iš draudimo gali tikėtis ne visi. Tokiais atvejais, kaip šis, draudimo išmoką gautų tik Kasko draudimu automobilį draudžiantys vairuotojai. Tačiau tam reikės pateikti ir policijos išduotą pažymą dėl ratų vagystės.

Skaitytojo Dariaus nuotr./Panevėžiečio „Honda“
Skaitytojo Dariaus nuotr./Panevėžiečio „Honda“

„Eismo įvykio atveju draudimo išmoką sumoka avariją sukėlusio vairuotojo draudimo bendrovė, ratų vagystės atveju, jei vairuotojas neturi Kasko draudimo, išmoka nebus skiriama“, – aiškino darudikai.

Kompleksinių transporto žalų skyriaus vadovas Modestas Žilionis teigė, jog atvejų, kai pavagiami automobilio ratai, pasitaiko gana retai.

„Pastebime sezoniškumą, sutampantį su padangų keitimo laikotarpiu. Kasmet lapkričio-gruodžio mėnesį gauname po 2-3 tokius pranešimus, balandį-gegužę – po vieną-du. Vidutiniškai, nuostolį galima vertinti 500 Eur, priklausomai nuo padangų tipo ir gamintojo“, – aiškino atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius