-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti legalų „antiradarą“?

Sunku būtų rasti sunkvežimio sunkvežimio vairuotoją, kuris savo „antruose namuose“ neturėtų CB radijo stotelės. Naudodami CB radijo stoteles vairuotojai gali palaikyti nuolatinį ryšį vienas su kitu, gauti bei pranešti naujausią informaciją apie esamą padėtį kelyje, sulaukti skubios pagalbos nutikus avarijai, pirkti – parduoti ir pan. Be to, radijo stotelės turi dar vieną neoficialią funkciją, dėl kurios yra vadinamos legaliu „antiradaru“, savaime suprantama kodėl.
CB radija
CB radija / Wikipedia.org nuotr.

Vis tik net ir labai patyrę vairuotojai, pirkdami CB radijo stoteles gali permokėti už tas funkcijas, kurios jiems bus visai nereikalingos. Ne paslaptis, dauguma prekybininkų siekia kuo daugiau parduot, ne visada akcentuodami naudą pirkėjus ar atskleisdami produktų trūkumus, todėl geriausia būtų kreiptis į profesionalus. Šį kartą paatvirauti CB radijo stotelių kainų klausimais sutiko UAB „Todesa“ direktorius Ričardas Pūkas.

Ką būtinai turi žinoti vairuotojas, perkantis CB radijo stotelę?

Pirmiausiai, tai ryšio priemonė, todėl derėtų rinktis patikimo gamintojo ir laiko patikrintus įrenginius. Beveik visos radijo ryšio stotelės atlieka imtuvo bei siųstuvo funkcijas. Jeigu vairuotojui to pakanka –tuomet puiku. Tokiu atveju galima rinktis pigiausią kokybišką gaminį su kuo ilgesniu garantiniu laikotarpiu (pvz.: 5-erių metų, kainos nuo 280Lt). Vairuotojams naudojantiems tokią ryšio priemonę – abipusis ryšys garantuotas. Beje, perkantys absoliučiai pigiausias stoteles (kainos nuo 180 Lt.) labai rizikuojate dėl kokybės, tarnavimo laikotarpio, bei komfortabilaus stotelės darbo. Kaip mes juokaujame, pigiausios racijos, kaip Zaporožietis, kuris važiuoja, tačiau pastovai genda ir jokio malonumo juo naudotis.

Žinoma, kainą kelia papildomų funkcijų gausa, o ar jos pravers vairuotojui tai jau individualus klausimas, tad tikrai nėra būtina pirkti brangiausio segmento CB radijo stoteles. Nepamirškite, kad stotelės dizainas taip pat turi didelę įtaką kainai, tačiau ar jis svarbus Jums?

Nuo ko priklauso CB radijo stotelės veikimo atstumas?

Tai tikrai „amžiaus“ klausimas, bet vienareikšmiško atsakymo nėra, nes radijo ryšys patiria didelius nuostolius kalnuotose vietovėse, miestuose, kur vyrauja aukšti pastatai, vietovėse kur generuojami dideli triukšmai skleidžiami pramoninių mašinų ar net esant dideliam saulės aktyvumui. Palyginimui CB radijo stotelių veikimo atstumas maždaug toks:

  • tarp bazinių stočių – iki 15-80 km;
  • tarp bazinės stoties ir automobilio – iki 15-40 km;
  • tarp bazinės ir nešiojamos stoties – iki 3-10 km;
  • tarp automobilių – iki 3-15 km;
  • tarp transporto priemonės ir nešiojamos stoties – iki 1-5 km;
  • tarp nešiojamųjų stočių – iki 1-2 km.

Ne paslaptis, kiekvienas pirkėjas siekia nusipirkti gerą daiktą už jį nepermokėdamas. Kaip gali sutaupyti vilkiko vairuotojas pirkdamas CB radijo stotelę, ir, ar yra funkcijų, kurioms taupyti būtų beprasmiška?

Kaip jau minėjome, beveik visų radijo ryšio stotelių sandara panaši, tačiau skiriasi jų surinkimo preciziškumas, bei naudojamų dalių kokybė, o tai ir yra pagrindas norint užtikrinti kokybišką ir švarų ryšį. Todėl renkantis stotelę galima sutaupyti nemažą sumą pinigų atsisakius bene visų papildomų ne pirmo prioriteto funkcijų, dėl kurių nereiškia, kad stotelė veiks prasčiau, kaip pvz.: populiariausio gamintojo „President Electronics“ gaminamų stotelių kainos vyrauja nuo 280 Lt iki 1100 Lt. Vis tik ir pigiausia stotelė atliks savo pagrindinį darbą, t.y. palaikys abipusį ryšį, tikrai ne prasčiau, nei pati brangiausia.

Kalbant apie CB radijo ryšio antenas taupyti nevertėtų, nes tai ir yra pagrindinė radijo ryšio priemonės prekė, kuri tiesiogiai nulems bendravimo atstumus, siunčiamo ir priimamo signalo švarumus ir t.t. Kalbėdamas atvirai sakau, kad kokybišku CB radijo ryšiu reikia pradėti domėtis būtent nuo antenos, o tik vėliau – stotele. Žinoma, nereikia pačios brangiausios antenos. Švarus ir kokybiškas ryšys tiesiogiai priklauso nuo antenos, jos sumontavimo pozicijos, montuotojo patirties bei sureguliavimo.

Galime paatvirauti, kad kartais šiek tiek pigesnė antena gali veikti geriau, už brangesnę, o kartais sutaupius kelias dešimtis litų – prarasite daugiau nei pusę galimo ryšio. Kiekviena situacija individuali, automobiliai skirtingi, tad individualiai parenkamos ir antenos. Vis tik klaidinga ir naivu būtų manyti, kad užteks ilgos ir pačios pigiausios antenos, norint turėti gerą ryšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius