Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip nepermokėti už kokybišką automobilį?

Gera naujiena norintiems įsigyti kokybišką ir patikimą automobilį be jokių pardavėjų pasakaičių - privatūs asmenys jau gali betarpiškai dalyvauti ir pirkti aukcionuose, kuriuose iki šiol karaliavo tik perpardavėjų įmonės. Justas Budrius, Polizinginiai.lt ir Exleasingcar.com Mažmeninės prekybos vadovas, paaiškina, kodėl verta tokiu būdu pirkti automobilį ir pateikia keletą pastebėjimų, kaip nepermokėti ir kur derėtis beprasmiška.
Polizinginiai automobiliai
Polizinginiai automobiliai / Exleasingcar.com nuotr.
Temos: 1 Automobilis

Svarbi žinia – Lietuvos gyventojai jau gali prisiregistruoti svetainėje Exleasingcar.com ir tiesiogiai be tarpininkų išsirinkti patinkantį 1-5 metų amžiaus automobilius tiesiai iš lizingo bendrovių. Tiesa, pirkti reikės aukciono būdu.

Automobiliai be apgaulės

Automobilius minėtame aukcione parduoda įvairios Europos lizingo bendrovės. Tai automobiliai, už kuriuos buvo mokamos lizingo įmokos, o šeimininkas turėjo prievolę reguliariai prižiūrėti transporto priemonę autorizuotuose servisuose.

Skaidrumas – tai savybė, kuria pasižymi Exleasingcar.com automobilių aukcionai. Absoliučiai neįmanoma ir nereikalinga čia parduodamus automobilius kaip nors pagražinti, nuslėpti jų realią būklę.

Čia parduodami automobiliai neabejotinai priklausė vienam šeimininkui. Jo rida garantuotai neatsukta, Visa servizo istorija – kaip ant delno. Pageidaujama kaina tenkina pardavėją, tačiau gali kilti, jei kiti aukciono dalyviai šios prekės norės labiau už jus.

Tai reiškia, kad pirkėjui tokiu atveju yra aktualūs tik du dalykai – kokio automobilio jis nori ir kiek gali už jį sumokėti. Reikia pastebėti, kad Exleasingcar.com pirkėjas visada mato galutinę kainą – su visais mokesčiais ir pargabenimu iki Lietuvos. Galima užsisakyti polizinginiai.lt paslaugą ir iki durų.

Jokių tarpininkų ir 6 mėnesių garantija

Pardavimų vadovas J. Budrius pažymi, kad aukcione pirkėjas iškart laimi 10 – 12 procentų automobilio kainos, nes perka be tarpininkų: „Kai nupirktas automobilis atkeliauja pas mus, mes jį dar kartą atidžiai patikriname. Varikliui ir greičių dėžei suteikiame 6000 km arba šešių mėnesių garantiją, priklausomai kas sueina greičiau.“

Asmeninio arch. nuotr./Justas Budrius
Asmeninio arch. nuotr./Justas Budrius

Nesigaudote kainose ar automobilių savybėse? Svetainėje užsiregistravusiems automatiškai paskiriami koordinatoriai. Jie aukcionų pirkimuose turi daug patirties ir pataria visais klausimais.

„Vienintelis aukcionų minusas – laikas. Automobilio pirkimas gali užtrukti. Jei neskubate ir galite palaukti porą savaičių – tai tikrai ne problema. Jei labai skubate – yra išeitis. Mes jau turime prekyboje automobilių, kuriuos jau nupirkome, patikrinome ir išvalėme. Yra galimybė įsigyti polizinginį automobilį ir greituoju būdu. Žinoma, jei tenkina mūsų salone esantis modelis“, – tikino pašnekovas.

Lizinginis automobilis – lizingu?

Nesvarbu, kad polizinginis automobilis kainuoja daug mažiau nei nauji, tačiau ir jį galima įsigyti išsimokėtinai. Pasirodo, kartais mėnesinė įmoka už automobilį gali būti labai panaši į kavos puodelio per dieną kainą.

Anot J.Budriaus, šiuo metu yra gana populiaru tokiu būdu pirkti: „Įsivaizduokite, mokate per mėnesį po šimtą ar net mažiau eurų ir vairuojate apynaujį automobilį. O gal norite mokėti 50 eurų per mėnesį septynerius metus? Pasibaigus išsimokėjimo terminui atgaunate automobilio liekamąją vertę, kurios dažniausiai pakanka kitos apynaujės transporto priemonės pradinei įmokai. Daugeliu atvejų tikrai verta ir patogu.“

Internetas – saugus ir patikimas būdas pirkti automobilį

Dar vienas exleasingcar.com automobilių aukcionų pliusas – nebaisu pirkti internetu – ratai šeimininką pasieks būtent tokie, kokius jis regėjo nuotraukose ar skaitė aprašymuose.

„Visada ugdome savo klientus – skatiname pirkti internetu. Taip daug greičiau ir patogiau. Polizinginiai automobiliai nekelia tokių rizikų, su kuriomis galima susidurti tradicinėse prekybos aikštelėse ar skelbimuose. Pas mus svarbiausia – ko klientas nori ir ką sau gali leisti“, – paaiškina pašnekovas.

Pamatinė vertybė – automobilis be apgaulės. Čia galime įžvelgti ir minusą – negausime apynaujo automobilio už porą tūkstančių eurų. Čia parduodamų automobilių vertė atitinka tikrąją vertę. Įprastai be tarpininko antkainio galima laimėti dar vieną kitą tūkstantį, jei kažkam šio modelio tąkart nelabai reikia.

Exleasingcar.com nuotr./Polizinginiai automobiliai
Exleasingcar.com nuotr./Polizinginiai automobiliai

Bet stebuklų čia tikėtis sunku, nebent turite dar daugiau laiko ir keletą mėnesių kantriai ieškote savo svajonių ratų. Pasirinkimas visada itin gausus, o modelių pasikeitimas – spartus. Kas gali žinoti, kantriausi gali būti ir apdovanoti.

Dažniausiai tai automobiliai iš Vokietijos, Belgijos, Olandijos, Prancūzijos, Italijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos lizingo bendrovių. Kasdien aukcione būna 3000-4000 automobilių. Jokių apgavysčių. Pirkėjams pateikiami visi mokesčiai, todėl iš karto aiški galutinė suma.

Aukcione pirkėjui suteikiama tiek informacijos, kad jis gali lengvai apsispręsti šio pirkinio gyvai jo nematęs. Prieš teikiant savo kainos pasiūlymą, svarbu atidžiai išnagrinėti visą pateiktą informaciją apie automobilį – nuotraukas, aprašymus, priešpardaviminės ekspertizės ataskaitą, kadangi aukcione visi statymai yra įpareigojantys ir neatšaukiami. Pirkėjas pats sprendžia, ar remontuoti esamus trūkumus, ar eksploatuoti automobilį toliau tokį koks yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius