Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasikeitė statistika, „Regitrai“ atnaujinus praktikos egzaminus: „klevo lapai“ neslepia emocijų

Per mažiau nei dvi savaites, „Regitrai“ atnaujinus veiklą po antrojo karantino, jau įvyko beveik 4 tūkst. B kategorijos praktikos egzaminų. Socialiniuose tinkluose į grupę „Atidarom klevų sezoną“ susibūrę būsimieji ir jau tapę vairuotojais dalijasi emocijomis, kurios dažniausiai yra teigiamos – egzaminą išlaikė nesunkiai, egzaminuotojas buvo malonus. Primename, kad po kovo 3 d. protesto Vyriausybė nutarė leisti vykdyti praktinio vairavimo egzaminus, laikantis saugumo.
Protesto akcija „Atidarom Regitrą“
Protesto akcija „Atidarom Regitrą“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisiminkime vairavimo specialistų perspėjimus, kad nuo gruodžio vidurio užsitęsęs „vairavimo mokyklų karantinas“ turėjo pabloginti būsimų vairuotojų praktinius įgūdžius ir žinias. Turint omeny, kad tik 20–30 proc. būsimųjų vairuotojų turi galimybę tobulinti vairavimo sugebėjimus su šeimos nariais, karantino pasekmės turėjo būti nelinksmos.

Tačiau „klevo lapų“ atsiliepimai apie atnaujintus egzaminus sako ką kita. Ar tai – tik džiaugsmas išlaikius egzaminą iš pirmo karto, ar objektyviai pagerėjusi išlaikymų statistika? O gal egzaminuotojai, kaip teigia šviežiai iškepti vairuotojai, tapo geranoriškesni?

Egzaminai vyksta nuo kovo 10 d., statistika pagerėjo

Pasikeitus karantino reikalavimams, praktikos egzaminai „Regitroje“ buvo atnaujinti nuo kovo 10 d. Iki šio pirmadienio, kovo 22 d., t. y. per mažiau nei dvi savaites, populiariausios B kategorijos egzaminų jau įvyko apie 3,9 tūkst. „Regitros“ atstovė Emilija Bardauskienė patvirtino, kad po pertraukos egzaminavimo procesas vyksta sklandžiai.

„Kalbant apie vairuotojų pasirengimą, pastebėtina, kad nuo kovo 10 d. iki 22 d. tų asmenų, kurie B kategorijos egzaminą su mechanine pavarų dėže laikė pirmą kartą, išlaikymo procentas siekė apie 43 proc. Jis yra didesnis palyginus su pernai visų metų vidurkiu, kuris buvo apie 35 proc.

Galbūt galima daryti išvadą, jog dalis būsimų vairuotojų karantino laikotarpiu praktinius įgūdžius tobulino su savo šeimos nariais ir taip geriau įtvirtino savo turimas žinias. Tačiau, be abejo, tikslesnes išvadas bus galima daryti tik praėjus ilgesniam laikotarpiui“, – komentavo specialistė.

„Regitra“ būsimiems vairuotojams, kurie planuoja laikyti egzaminą, siūlo pasinaudoti „Regitros“ specialistų parengta mokomąja medžiaga. Įmonės interneto svetainėje pateikiama 17 virtualių vairavimo pamokų, kurios padės perprasti automobilio valdymo ypatumus ir vairavimo kultūros niuansus. Taip pat čia galima rasti tikslius klausimus, kurie yra užduodami prieš važiavimą, praktinius egzaminuotojų patarimus, kaip išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų bei kt.: Ką reikėtų žinoti atvykstantiems į praktikos egzaminus?

Saugumo priemonės

Primename, kad būsimi vairuotojai praktikos egzamino metu turi būtinai dėvėti respiratorių. Taip pat atvykus į „Regitros“ padalinį prašoma laikytis šių bendrųjų saugumo reikalavimų: dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus atstumo ir, jei yra galimybė, už paslaugas atsiskaityti banko mokėjimo kortele. Prieš prasidedant egzaminui būsimų vairuotojų taip pat prašoma pasirašyti ir patvirtinti, jog jie neturi ligos simptomų bei jiems netaikoma izoliacija dėl koronaviruso infekcijos.

Svarbu žinoti ir tai, jog šiuo metu nėra taikoma taisyklė, kai apie nedalyvavimą praktikos egzamine būtina pranešti likus 24 val. iki jo pradžios. Tad būsimi vairuotojai, kurie pajuto kokius nors ligos simptomus, kviečiami bet kuriuo metu atšaukti registraciją į egzaminą bei pasirinkti kitą patogų laiką. Tai galima padaryti tiesiog internetu.

„Labai prašome nedelsti ir tai padaryti iš karto, kai sužinoma, jog asmuo negalės atvykti. Tokiu būdu bus atlaisvinta vieta, kuria galės pasinaudoti kiti asmenys“, – sako Emilija Bardauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius