Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip Švedijoje organizuojamos nelegalios „drago“ varžybos?

Tikriausiai daugelis automobilių bei ekstremalių pojūčių mėgėjų yra stebėję nelegalias gatvių lenktynes. Kai kuriems, galbūt, teko ir sudalyvauti tokiame „renginyje“.
Nelegalios lenktynės Švedijoje
Nelegalios lenktynės Švedijoje
Temos: 2 Stokholmas Švedija

Tačiau Lietuvoje tokie „reikalai“ vyksta labai nejudriose gatvėse, kur susirenka dešimtys žmonių. Tuo tarpu Švedijoje tokie nelegalūs renginiai organizuojami itin rimtai bei slaptai, tačiau žiūrovų susirenka šimtai.

Tikri greičio fanatikai iš Švedijos nebijo netikėtumų gatvėse, galimų avarijų ar akistatos su policija. Jų neoficialūs renginiai pranoksta tai, kas Lietuvoje vyksta uždaruose oro uostuose.

Įsivaizduokite tokią situaciją: į nelegalias „drago“ varžybas Švedijoje susirenka net 32 dalyviai. Kai kurie jų atvažiuoja iš kaimyninės Norvegijos arba Suomijos, tačiau pasitaiko ir vienas kitas dalyvis iš Lenkijos. Dar rimčiau atrodo šioms lenktynėms ruošti automobiliai su smarkiai modifikuotais, daugiau nei 1000 AG turinčiais varikliais bei specialiomis, itin kibiomis, šiai autosporto šakai skirtomis „Mickey Thompson“ padangomis.

Švedai „automobilistų“ pasaulyje garsėja kaip žmonės, mėgstantys smarkiai „užbombinti“ (modifikuoti) savo automobilius. Įprastai atrodantį, kampuotą „Volvo 740“ tiesiame kelyje aplenkti net ir su galingu „Porsche“ modeliu gali būti neįmanoma misija...

Tuo tarpu grįžtant prie nelegalių „drago“ varžybų, reikėtų paminėti ir tai, jog milžiniškai didelė šių varžybų žiūrovų minia sugeba puikiai suklaidinti vietos policiją: jie „išsibarsto“ į net 15 skirtingų vietų, todėl pagal pranešimus tvarkos sergėtojai nesugeba susekti, kur konkrečiai vyksta šie renginiai.

Pabaigai, siūlome pažiūrėti tokių lenktynių užfiksuotas akimirkas. Pamatysite, koks chaosas gali būti įprastoje gatvėje. Klipo pradžioje išgirsite šiokį tokį pasakojimą apie šias varžybas (anglų kalba), o vėliau – ir patį veiksmą.

VIDEO: Stockholm Open 2011 streetrace

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius