Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinė pasaka Nr. 2: ar galima Širvintų Kalėdų eglutę apiplaukti laiveliu

Kiekvieno miesto gyventojai savo egle didžiuojasi labiausiai. Daugelio portalų gražiausios eglutės rinkimuose į lyderius taikosi ne tik Vilniaus ir Kauno, bet ir Širvintų Kalėdų eglė. Todėl po palakstymo „Porsche“ kabrioletu po Vilnių, pasukome vežėčias į Širvintas.

Kodėl šis straipsnių ciklas vadinamas pasakomis? Jau antrus metus iš eilės atliekame socialinį eksperimentą – kreipiamės į automobilių pardavimo atstovybes, prašydami kalėdiniam važiavimui kabrioleto. Daugelio vadybininkų pirmoji reakcija būna „o, pasaka!“. Tačiau vėliau įsijungia racionalusis pradas ir sugrįžta realybė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gazuota Kalėdų pasaka apie „Porsche“ ir tanką Nr.1

„O kam ant kabrioleto montuoti žiemines padangas?“ – kraipydami galvą klausia daugelis. Turbūt galvoja, kad mes juos norime apmulkinti? Nieko panašaus.

projekto partneriai

  • „Kalėdų eglė“ (kaleduegle.lt) – šiam projektui skyrė dvi eglutes. Abi dovanojome skaitytojams.
  • „Stuttgart Clinique“ (stuttgartclinique.com) garantavo greitą Kalėdų senelio ir nykštuko teleportaciją automobiliais „Porsche Boxster 718“ bei „Porsche Carrera S“.

Šio 15min rubrikos „Gazas“ projekto tikslas – suteikti žmonėms kuo daugiau džiaugsmo, juos prajuokinti. Ir parodyti, kad Kalėdas galima pasitikti nebūtinai vien tik stoviniuojant eilėse prie prekybos centrų – yra ir linksmesnių užsiėmimų.

Būkite tikri: Vilniuje, Kaune, Širvintose, Alytuje - visur sulaukėme teigiamų emocijų. Žmonės mojavo, šypsojosi, prašė kartu nusifotografuoti!

Kam kabrioletui žieminės padangos?

Kai, ieškodami kabrioleto, kreipėmės į Lietuvos vairuotojus per FB grupę „Kabrioletų klubas“, iškart gavome kelis kvietimus. Vienas pirmųjų parašė Simas Buinickas iš Širvintų, turintis du automobilius. Tačiau vieno iš jų nekeičiantis jau daugelį metų. Tai – 20 metų senumo „Fiat Barchetta“ (it. – laivelis). Pasak Simo, Lietuvoje tokių važiuojančių „laivelių“ yra nedaug – apie 10.

Kuo širvintiškį, leidusį pasiplaukioti jo laiveliu aplink miesto Kalėdų eglę, užbūrė „Fiat Barchetta“? Juk prieš tai turėjęs ir kitų kabrioletų: „Renault Megane“, „Chrysler Sebring“.

Atsakymas trumpas ir konketus: itališkas dizainas.

„Buvau girdėjęs kalbų, kad, nusipirkęs Barchetta, nenorėsiu jos parduoti. Taip ir nutiko. Ji nei per didelė, nei per maža. Tiesa, kaip ir visi italai, rūdija. Bet vis tiek labai miela“, – pasakoja Simas.

Tiesa, viena „trūkumą“ laivelis vis dėlto turi (plačiau apie tai - filmuotoje medžiagoje). Tai – savitos konstrukcijos durų rankenėlės, kurias, pasak Simo, ne visuomet sugeba atsidaryti ir greitkelyje tranzuojančios merginos. Šos rankenėlės mėgsta traukti drėgmę, tad žiemą užšąla. Tuomet tenka sukti galvą, kaip patekti į vidų.

Ir dar vienas „Barchetta“ išskirtinumas – joje nėra standartinės daiktų dėtuvės („bordačioko“). Todėl bičiuliai, sėdantys į šį automobilį pirmą kartą, pradeda lupinėti toje vietoje įtaisytą oro pagalvę...

Smagaus žiūrėjimo. Bus daugiau.

VIDEO: Kalėdinis pasivažinėjimas Širvintose kabrioletu „Fiat Barchetta“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius