Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karti patirtis savitarnos degalinėje: naktį liko be degalų ir be pinigų

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytoja, kuri pylėsi degalų sostinės „Circle K“ savitarnos degalinėje Molėtų pl., tačiau liko ir be degalų, ir be pinigų. O pagalbos, spaudžiant lengvam šaltukui, turėjo laukti iki paryčių.
Degalų pylimas
Degalų pylimas

Naujienų galite įkrauti skaitytojų naujienų portale ikrauk.lt, siųsti el. paštu gazas@15min.lt arba parašyti per „Facebook“ paskyrą štai čia.

„Prieš savaitę apie 1 val. nakties važiavau namo iš Vilniaus į Zarasus. Degalai jau baiginėjosi. Turėjau grynais paskutinius 20 eurų. Banko kortelę pamiršau namie, todėl nusprendžiau mokėti grynais. Pakeliui man buvo savitarnos degalinė „Circle K“ Molėtų pl. 15. Norėdama įsipilti degalų, įdėjau savo paskutinius pinigus į savitarnos automatą. Automatas pinigus priėmė, bet degalų taip ir neįpylė. Užstrigo. Grąžos nedavė. Nors čekį gavau, kad degalų pripylė“, – rašė mergina.

Tuomet ji paskambino nurodytu numeriu budinčiam tarnautojui.

„Atsiliepė vaikinukas Vadimas, kuris man paaiškino, kad pinigų iš karto neatgausiu, o tik po kelių dienų, kai kreipsiuosi į juos ir parašysiu prašymą. Paklausiau, ar nėra jokių budinčių žmonių, kurie atvažiuotų ir ką nors padarytų, nes man reikia namo, degalų nėra, o lauke 5 laipsniai šalčio. Sušalsiu automobilyje iki ryto. Iki Zarasų dar 130 km buvo likę. O degalų – kokiems 10 km.

Būtų 20 laipsnių šalčio lauke, būčiau negyvai sušalusi.

Deja, vyras telefonu pasakė, kad nieko negali padaryti ir padėjo ragelį. Teko iki 5 ryto šalti automobilyje, kol man padėjo draugai. Tai va. Tokios paslaugos „Circle K“. Pasiima pinigus, naktį budinčio personalo neturi ir palieka likimo valiai. Būtų 20 laipsnių šalčio lauke, būčiau negyvai sušalusi“, – pasakojo mergina.

Buvo padaryta klaidų, sutrikimų pasitaiko

„Circle K Lietuva“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Lina Katinė teigia, kad buvo padaryta klaidų ir iš jų pusės, tačiau nori atkreipti ir vairuotojų dėmesį.

„Mūsų ilgametis darbas mažmeninėje degalų rinkoje rodo, kad atsiskaitymų sutrikimai automatinėse degalinėse pasitaiko tikrai retai. Tačiau taip įvykus, kaskart reaguojame atidžiai, ieškome sutrikimų priežasčių ir jas šaliname. Tai gali nutikti dėl techninio gedimo, sutrikus mokėjimo autorizavimo procedūrai ar tiesiog neteisingai įdėjus kupiūrą. Tokiose situacijose taikome standartinę procedūrą, kuri padeda išvengti piktnaudžiavimo, siekio pasipelnyti atvejų.

Fiksuojame įvykį, klientui siūlome užpildyti specialią formą, tuomet sutikriname pinigų bei degalų likučius konkrečioje degalinėje ir, pasitvirtinus aplinkybėms, maksimaliai operatyviai pinigus grąžiname. Deja, panašiais atvejais mūsų darbuotojai neturi nei įgaliojimų, nei galimybės čia pat grąžinti pinigus ar per atstumą pripildyti degalų bako.

Suprantame, kad atsiskaitymo procesų sklandumas priklauso ir nuo mokėjimo sistemas mums tiekiančių ir prižiūrinčių partnerių, tačiau paslauga buvo nesuteikta mūsų vardu, todėl dar kartą labai atsiprašome klientės. Minimu konkrečiu atveju moteriai po kreipimosi į mus ir užpildžius užklausą, informacija iš karto buvo perduota bankui. Bankas pagal savo procedūras į nurodytą klientės sąskaitą pinigus grąžino per 1–2 darbo dienas. Moters atsiprašyta už patirtą stresą ir nemalonų nutikimą“, – sako L.Katinė.

Neįvertino aplinkybių

Atstovė teigia, kad, vertinant situaciją, buvo perklausytas ir telefonu vykusio pokalbio įrašas.

„Konsultantas klientei patarė pagal procedūras, tačiau žmogiškai neįvertino visų aplinkybių – paros laiko, oro temperatūros, vairuotojos nuovargio ir nusivylimo. Situaciją aptarėme su klientų aptarnavimo skyriaus darbuotojais, atitinkamai peržiūrėsime tam tikrus klientų aptarnavimo procedūros žingsnius ir skatinsime teirautis klientų, kokios pagalbos jiems reikia, padėti iškviesti techninę pagalbą.

Nepaisant tikrai retų gedimo atvejų, tokios situacijos gali užklupti bet kurį iš mūsų. Norime atkreipti vairuotojų dėmesį, kad stengtųsi nepasilikti degalų pylimo paskutinei minutei, jei žinote, kad dar teks nuvažiuoti ne vieną kilometrą. Jei turite ribotą kiekį grynųjų, geriau rinktis viso aptarnavimo degalinę, kurioje konkrečią situaciją spręstų vietoje esantis įmonės darbuotojas, arba, atsiskaitant automatinėje degalinėje, panaudoti ne visas kupiūras iš karto“, – sako L.Katinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius