Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – atsisveikinimas su senais troleibusais

Sekmadienį, spalio 27 d., Savanorių prospektas taps didžiausia gatvės meno galerija po atviru dangumi. Daugiau nei prieš tris dešimtmečius pagaminti ir su ne viena karta pasenę „Škoda“ troleibusai Kaune netrukus baigs savo kelionę. Metų pradžioje gatvės meno eksponatais tapę troleibusai kvies kauniečius į paskutinį susitikimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Atia, senienos
Atia, senienos / „Kauno autobusai“ nuotr.
Temos: 2 Kaunas Troleibusas

Daugiau nei 172 mln. kilometrai, 24 mln. MWh elektros energijos – tiek per savo ilgus metus Kaune suvažinėjo senosios Škodos. Didžioji dalis iš 94 bendrovei „Kauno autobusai“ priklausančių ir iki šiol važiuojančių troleibusų – darbuotojų rankomis iš naujo surinktos ir kruopščiai prižiūrėtos transporto priemonės. Pagrindinę įrangą po grindimis slepiantys troleibusai ne kartą matė kapitalinius remontus, ištvėrė eismo įvykius ir oro permainas į paskutinę kelionę išvažiuos skaičiuodami ne vieną dešimtį metų. Vienas UAB „Kauno autobusai“ turimų „Škoda“ troleibusų kitąmet švęs garbingą 50 m. jubiliejų !

Atsisveikinant su senaisiais troleibusais ir pasitinkant į miestą atvykstančius naujuosius, modernius „Solaris“ troleibusus, senosios „Škodos“ metų pradžioje buvo atiduotos į menininkų rankas. Kiekvieną savaitgalį menininkai iš įvairių Lietuvos ir net pasaulio miestų į gatvės išleisdavo naujus važinėjančios parodos „Atia, senienos, labas, naujienos!“ eksponatus, iš kurių gražiausi darbai sekmadienį bus dar kartą pristatyti Kauno gyventojams ir svečiams.

Visus metus kauniečius ir miesto svečius džiuginę gatvės menu papuošti troleibusai šį sekmadienį susijungs į didžiulę gatvės meno galeriją po atviru dangumi. Tai – paskutinė proga pamatyti parodos eksponatus ir atsisveikinti su ne vieną dešimtmetį miestui tarnavusiomis „Škodomis“. Jas į užtarnautą poilsį kasdien išleidžia miestą pasiekę naujieji troleibusai.

Troleibusų paroda Savanorių prospekte nuo Mituvos iki P. Lukšio g. išsirikiuos nuo 11 val. ir žiūrovų lauks iki 14 val. Čia bus galima ne tik pasižvalgyti į piešiniais papuoštas „Škodas“, bet ir sudalyvauti įvairiose veiklose bei gyvai pamatyti, kaip ant troleibuso menininkų rankomis gimsta piešinys. Teminių troleibusų duris atvers ir viduje pramogauti kvies „Kaunas 2022“, „Kaunas Hockey“, „Kaunas IN“, Kauno valstybinis Lėlių teatras, įspūdingą treniruotę surengs ir pajudėti kvies „6.30“ komanda ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius