Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune policijos pareigūnai vairuotojus stebino dalindami kvepalus

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Kauno apskrities bendruomenės pareigūnai antradienį surengė prevencinę akciją „Prie vairo tik blaivus“.

Renginio tikslas – atkreipti dėmesį į vairavimo išgėrus problemą. Sustabdytiems vairuotojams Kauno visuomenės sveikatos biuro ir policijos bendruomenės pareigūnai dalino kvapus automobiliams.

Akcijos organizatoriai pirmąją stotele pasirinko Tunelio gatvėje, prie Dainų slėnio, esančią aikštelę. Du patrulių rinktinės pareigūnai stabdė pravažiuojančius automobilius nukreipdami juos į šalia esančią aikštelę. Čia vairuotojams buvo įteikiami automobiliniai kvapai ir primenama apie tai, kad nevairuotų apsvaigę ir neleistų to daryti savo draugams.

Dažno vairuotojo veide matėsi sumišimas. Sustabdyti jie puldavo ieškoti dokumentų. Tačiau šį kartą, policininkai dokumentų netikrino. O prisistatę įteikdavo dovaną – automobilinį kvapą, ant kurio parašyta „Prie vairo tik blaivus“. Sumišimą tuoj pat pakeisdavo šypsena ir pažadas niekada nesėsti prie vairo išgėrus.

Vairavimas apsvaigus nuo alkoholio yra vienas iš pagrindinių veiksnių, kurie sukelia avarijas keliuose, ypač tokias, kurių pasekmės yra sunkūs žmonių sužeidimai ar mirtys. Policijos duomenimis, per aštuonis šių metų mėnesius Kauno mieste neblaivūs vairuotojai sukėlė 136 techninius ir 10 įskaitinių eismo įvykių. Šiemet Kauno mieste už administracinius teisės pažeidimus jau nubausti 787 neblaivūs vairuotojai.

„Nepaisant to, kad griežtėja atsakomybė už vairavimą neblaiviam, statistika su metais nelabai kinta. Tai rodo, kad vien baudomis šios problemos išspręsti nepavyks. Todėl ir vykdome tokias akcijas, norėdami atkreipti dėmesį“, – sakė Kauno bendruomenės pareigūnė Rasa Zinkevičienė.

Pasak pareigūnės tokios akcijos nėra vienkartinės. Jos rengiamos kasmet, taip pat įvairių renginių metu.

VIDEO: Kaune policija stebino vairuotojus – dalino automobilių kvapus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius