Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune sugadinta neseniai sutvarkyta gatvė: dirbo nekokybiškai ir be leidimo

Kauno Lazdijų g. gyventojai džiaugėsi, kai 2016 m. buvo sutvarkytas jų kelias į namus. Tačiau paskutinėmis šių metų rugpjūčio dienomis prisistatę darbininkai ėmė ir keliose vietose iškapojo naująjį asfaltą – įrenginėjo dujotiekį. Kelio dangos atstatymo darbus jie atliko itin nekokybiškai. AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) 15min pripažino, kad jų samdytas rangovas paskubėjo.
Sugadinto asfalto atitaisymo darbai Kauno Lazdijų gatvėje
Sugadinto asfalto atitaisymo darbai Kauno Lazdijų gatvėje / Skaitytojo Donato nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi kaunietis Donatas. Vyras liko pasibaisėjęs, kaip Lazdijų gatvėje, kurioje jis gyvena, buvo atlikti dujotiekio kaimynams įrengimo darbai.

„Pernai naujai išasfaltavo mūsų gatvę. Šaligatvius padarė tvarkingai. O paskutinę šių metų rugpjūčio savaitę atsirado kažkokių darbininkų, kurių nei aprangos, nei mašinos nėra pažymėtos įmonės pavadinimu, brigada ir ėmė rausti. Išpjaustė gatvę, išsivežė skaldą. Įrenginėjo ties 30-tu ir 32-tru namu dujotiekį. Baigę darbus turėjo gražiai išpilti vėl asfaltą, užtaisyti duobes, bet...

Rugpjūčio 29 dieną pamatėme, kad prisirinkę asfalto laužo bačkose jį šildo. Esu kelininkas, žinau, kad jei naudoji seną asfaltą, turi naudoti ir spec. įrangą – „remikserį“. Ištirpdai asfaltą, dedi papildomai bitumo, cheminių medžiagų, dolomitinės skaldos. Pasiteiravome, ką dės į duobes, ar turi tų cheminių medžiagų. Jie nieko neturėjo, tad neleidome užbaigti darbų. Sakėme, lai atvažiuoja normali įmonė.

Darbininkai pabėgo. Tačiau ketvirtadienio dieną, kai visi buvome darbuose, grįžo ir užpylė tas duobes. Užpylė žvyru, pašokinėjo stambesnis vyras ir viskas. Užtaisyta baisiai. Paliktas bardakas. Viskas išrausta. Nepripilta pakankamai to iškorėjusio asfalto. Akmenys ant viršaus. Siaubingai sugadinta naujai sutvarkyta gatvė“, – stebėjosi Donatas.

Rugpjūčio 31 dieną kaunietis kreipėsi į Aleksoto seniūniją, kur sužinojo, kad trijose vietose 3-4 kv. m duobės asfalte išpjautos neturint tam leidimo.

Dirbo nelegaliai ir nekokybiškai

Rugpjūčio 31 dieną kaunietis kreipėsi į Aleksoto seniūniją, kur sužinojo, kad trijose vietose 3-4 kv. m duobės asfalte išpjautos neturint tam leidimo. Vienintelis leidimas buvo išduotas darbams ties 54-uoju namu, kur niekas nieko nedarė.

„Kaip taip galima? Penkerius metus mes pinigų gatvės patvarkymui negausim, nes tik ką išasfaltuota naujai, tai ką dabar daryt? Juk važiuoja sunkvežimiai. Liks duobės. Savivalė akivaizdi. Be jokių leidimų išpjaustė, paliko bardaką ir viskas“, – piktinosi kaunietis.

Skaitytojo Donato nuotr./Sugadinto asfalto atitaisymo darbai Kauno Lazdijų gatvėje
Skaitytojo Donato nuotr./Sugadinto asfalto atitaisymo darbai Kauno Lazdijų gatvėje

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis 15min iš pradžių tvirtino, kad bus atlikti atstatytos dangos tyrimai ir jeigu paaiškės, jog danga įrengta nekokybiškai, rangovas bus įpareigotas viską sutvarkyti pagal reikalavimus. Kiek vėliau jis informavo, kad kasimas Lazdijų gatvėje išties atliktas nelegaliai ir nekokybiškai, neturint tam leidimo.

„Kviečiamės ESO atstovus, kurie turi sutartis su darbus atliekančiais rangovais. Klausime, kodėl taip atsitiko, kas kaltas ir spręsime, kaip juos nubausti. Faktas, kad danga privalės būti kokybiškai atstatyta. Lazdijų gatvės sutvarkymo darbai atsiėjo apie 130 tūkst. eurų“, – teigė A.Pakalniškis.

Rugsėjo 4 dieną, popiet, Kauno miesto vadovybė susitiko su ESO atstovais, norėdami aptarti susiklosčiusią situaciją.

Rangovas paskubėjo

15min susisiekė ir su ESO. Bendrovės atstovas ryšiams su visuomene Tomas Kavaliauskas teigė, kad pagal gyventojų paraišką rangovas „Vytrita“ Lazdijų gatvėje įrenginėjo dujotiekį. Rangovas, kuris atrinktas viešųjų pirkimų būdu, su ESO bendradarbiauja jau ne pirmame objekte.

„Rangovas atsakingas už projektavimo darbus, objekto rangos darbų vykdymą ir užbaigimą, įskaitant leidimų derinimą ir gavimą. Rangovas informavo, kad į savivaldybę kreipėsi dėl leidimo vykdyti darbus. Atlikus darbus, skubėta kuo greičiau pakloti asfaltą, tačiau tai buvo tik pirminis (ne galutinis) asfalto pagrindo sluoksnis. Buvo siekiama, kad gyventojams būtų kuo mažiau nepatogumų.

Rangovas pripažįsta, kad dėl skubos darbai galbūt neatitiko gyventojų lūkesčių. Dar kartą pabrėžiame, kad viskas buvo daroma žinant, kad tai tik laikinas sprendimas iki galutinai bus su savivaldybe suderintos darbų užbaigimo procedūros“, – tikino T.Kavaliauskas.

ESO: viskas buvo daroma žinant, kad tai tik laikinas sprendimas iki galutinai bus su savivaldybe suderintos darbų užbaigimo procedūros.

Pasak jo, rangovas jau artimiausiu laiku imsis priemonių, kad suplanuoti asfaltavimo darbai būtų įgyvendinti taip, kaip planuota dar iki projekto įgyvendinimo pradžios.

„Savivaldybės leidimas buvo išduotas visam projektui. Dabar rangovo sieks gauti pakartotinį leidimą kasimo darbams – asfaltui kloti“, – paaiškino ESO atstovas.

Lazdijų gatvės sugadintas vietas žadama perasfaltuoti dar šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius