Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietė piktinasi: sunkiai pravažiuojama gatvė valdininkų nedomina

Kauno Tvėrių g. gyventojai kasdien susiduria su problema – kaip įveikti statų, duobėtą kelią. Vardo nenorėjusi atskleisti pašnekovė 15min teigė, kad vasarą išpiltos asfalto skaldos užteko tik mažam ploteliui. Likusi kelio dalis ir toliau labiau tinkama keturračių mėgėjams, o ne gyventojams. Pasak miesto savivaldybės atstovo Aloyzo Pakalniškio, ši gatvė nuolat prižiūrima ir bent kelis kartus per metus būna atliekami priežiūros darbai.
Tvėrių g. Kaune
Tvėrių g. Kaune / 15min skaitytojo nuotr.

„Tegul atvažiuoja su savo maseračiais ir pabando pravažiuoti“, – nusivylimo neslėpė Tvėrių g. gyventoja.

„Kauno švaros“ mašinos čia nevažiuoja. Mums pasakė, kad gatvė per siaura. Tai su žaliu konteineriu reikia leistis žemyn iki Pikulo g., o tada dar atgal partempti. Mes šiukšles kraunam į maišus, dedam į mašiną ir vežam į konteinerį“, – atskleidė ji.

Laimei, pastaraisiais metais gaisrų nekilo, tačiau, prisiminė moteris, dėl kaimynystėje įsikūrusių asocialių asmenų anksčiau ugniagesių pagalbos prireikdavo bent kartą per metus. Siauras duobėtas keliukas, pasak pašnekovės, specialiajai technikai sunkiai įveikiamas.

15min skaitytojo nuotr./Tvėrių g. Kaune
15min skaitytojo nuotr./Tvėrių g. Kaune

Be to, atokią nuokalnėje įsikūrusią gatvelę pamėgo keturračių entuziastai, todėl gyventoja svarstė, gal reikėtų šioje vietoje pastatyti važiuoti draudžiantį kelio ženklą?

15min pašnekovė prisiminė, kad dar prieš penkerius metus gyventojai rinko parašus ir kreipėsi į miesto valdžią, prašydami suremontuoti sunkiai pravažiuojamą kelią. Deja, jos teigimu, nei tą kartą, nei vėliau valdininkai problemos spręsti nesiėmė.

„Šią vasarą savivaldybė išpylė du sunkvežimius asfalto skaldos, bet užpylė tik mažą plotą viršuje. O kaip pravažiuoti likusia dalimi? Ten, kur užpilta, tai viskas yra gerai, bet reikia visur pilti ir storesniu sluoksniu“, – siūlė moteris.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis 15min tikino, kad situacija yra žinoma.

15min skaitytojo nuotr./Tvėrių g. Kaune
15min skaitytojo nuotr./Tvėrių g. Kaune

„Tvėrių gatvės plotis daugelyje vietų tarp sklypų nesiekia 4 metrų. Su normalia kelių priežiūros technika, greideriais, ten neprivažiuosi. Gatvė lietaus nuvedimo griovių neturi, todėl po kiekvieno lietaus visas aplinkinių sklypų vanduo teka gatve. Ją reiktų tvarkyti po kiekvieno lietaus. Ši gatvelė tarnauja tik gyventojams, nes yra labai stati ir siaura. Dėl didelio statumo dažnai paplauna žvyrą ir pasidaro išplovos, kaip pateikta nuotraukose. Šią gatvę prižiūrint pilamos stambesnės medžiagos pvz. žvirgždo skalda (foto matosi „stambesni akmenys“)“, – paaiškino jis.

Pasak A.Pakalniškio, Tvėrių, kaip ir kitose 300 gatvių, nuolat atliekama žvyruotų gatvių priežiūra atsižvelgiant į jų būklę. Paklaustas, kada planuojama sutvarkyti keliuką, specialistas teigė, kad jis tvarkomas reguliariai, kai tik yra galimybė netoliese gauti seno asfalto drožlių.

„Ši gatvė nuolat prižiūrima t.y. bent kelis kartus per metus būna atliekami priežiūros darbai“, – tvirtino pašnekovas.

15min pasiteiravus, kodėl asfalto skalda buvo išpilta tik dalyje gatvės, A.Pakalniškis paaiškino, kad buvo sutvarkyta tuo metu blogiausia atkarpa. Kita dalis, pasak jo, tvarkymo metu dar nebuvo tokia bloga.

Paprašytas patarti, kaip gyventojai turėtų spręsti keturračių mėgėjų problemą, specialistas nurodė, kad šiuo klausimu reikėtų kreiptis į policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius