-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaunietis gūžčioja pečiais: išasfaltavo pusę gatvės, o duobėtąją dalį pervadino įvaža

Kauno K.Būgos gatvės gyventojai nesitvėrė džiaugsmu, kai Kauno miesto savivaldybė ėmė asfaltuoti jų kelią į namus. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad asfaltu pasidengs tik dalis gatvės. Kita, valdininkų pavadinta tiesiog įvaža, taip ir liko duobėta. Ja priversti rūpintis patys vietos gyventojai.
K. Būgos gatvė Kaune
K. Būgos gatvė Kaune / 15min skaitytojo Valentino nuotr.

„Nusprendžiau pasidalinti istorija, kaip Kauno centre yra tvarkoma K.Būgos gatvė. Iš pirmo žvilgsnio lyg ir viskas būtų labai gražu ir pagirtina, juk pagaliau pradedama rūpintis ne tik pagrindinių miesto arterijų būkle, bet čia ir sustokime, pažiūrėkime atidžiau.

K.Būgos gatvėje asfalto danga pakeista tik iki V.M.Putino gatvės, toliau kelis šimtus metrų besitęsiantis kelias yra paliktas likimo valiai. Duobes loposi patys gyventojai. Atėjus žiemai jie kasa sniegą, barsto žvyrą, kurį įsigyja savomis lėšomis. Šioje likusioje neasfaltuotoje gatvės dalyje yra 9 daugiabučiai. Nesutvarkyta atkarpa – stati įkalnė! Lyjant lietui susidaro sraunūs upeliai, kurie ardo kelkraščius, dar labiau gilina ten esančias duobes. Šia gatve naudojasi pėstieji, dviratininkai ir automobiliai“, – piktinosi į 15min redakciją besikreipęs kaunietis Valentas.

Anot jo, rajonas, kuriame plyti K.Būgos gatvė, – Kauno architektūros pažiba. Tad skaudu, kad su jo keliais taip atmestinai tvarkomasi.

„Miesto savivaldybė į el. laiškus neatrašinėja, susisiekti pavyko tik su specialistu Artūru Andriuška. Paklausus, kodėl mėnesį negauname atsakymo į el. laiškus ir kodėl likusi gatvės dalis neremontuojama, sulaukėme atsakymo, kad „elektroninius laiškus atrašinės, kai užbaigs visus normalius darbus“. Mūsų aptarinėjamą gatvės dalį jis pavadino įvaža ir pabrėžė, kad jie įvažomis neužsiima. Nereikia būti genijumi, kad suprastum, kas yra įvaža, o kas yra gatvė. Beje, kad tai yra įvaža, paneigė ir asmuo, kuris turi visus reikiamus sertifikatus ir pažymas dirbti su ypatingais statiniais ir tinklais“, – nusivylęs kalbėjo kaunietis.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, šįmet šioje gatvės dalyje bus užtaisytos visos duobės. Jo įsitikinimu, gatvės dalis, apie kurią kalbama – akligatvis, privažiavimas prie gyvenamųjų namo kvartalo, tad turi būti traktuojama kaip įvaža. Taigi asfaltuota ta K.Būgos gatvės dalis, kuria naudojasi visas miestas. Likusiąja naudojasi tik vietos gyventojai.

„Kauniečiai, susidūrę su panašiomis problemomis, turi kelis pasirinkimus – laukti, kol gatvę sutvarkys miestas, arba gyventojai patys gali imtis iniciatyvos ir skirti 50 proc. darbams atlikti reikalingų lėšų. Tokiu atveju kita dalis lėšų atkeliautų iš Kauno miesto savivaldybės. Šiuo paramos modeliu jau pasinaudojo, pavyzdžiui, Kaimelės, J.Semaškos, Sparnų, Skudučių, Bernatonių gatvės“, – pavyzdžius vardijo A.Pakalniškis.

K.Būgos gatvės remontas atsiėjo 75 tūkst. eurų. Rangovas – „Kauno tiltai“. Darbai užbaigti gegužės mėnesio pabaigoje – birželio mėnesio pradžioje. Pakeisti prastos būklės borteliai, atnaujinta važiuojamoji gatvės dalies danga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius