-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis susirūpino uždarytu šaligatviu: mamos vaikų vežimėlius stumia gatve

Dalyje judriosios Kauno K.Baršausko gatvės šiuo metu vykdomi šiluminės trasos rekonstrukcijos darbai. Laikinai uždarytas šaligatvis pėstiesiems kelia pavojų. Štai mamos priverstos vaikų vežimėlius stumti tiesiog gatve. Darbų vietoje trūksta įspėjamųjų ženklų.
Pėsčiųjų perėja
Pėsčiųjų perėja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„K.Baršausko gatvėje, prie pat žiedo, vykdomi kasinėjimo darbai. Aptverta viskas. Pereini pėsčiųjų perėją ir nėra kur eiti – uždarytas šaligatvis. Labai pavojinga, nes mamos su vaikais vežimėliuose turi eiti važiuojamąja dalimi. Tai nėra saugu. Mano manymu, turi būti atitverta ir pėstiesiems skirta pirma eismo juosta“, – pasiūlė kaunietis Marius.

Situaciją įvertinusio Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio nuomone, toks pasiūlymas – itin drastiškas. Anot jo, atitvėrus pėstiesiems pirmąją eismo juostą, intensyviu eismu pasižyminčiame transporto mazge kiltų milžiniškos spūstys.

„Rangovai, atlikdami darbus, kauniečiams stengiasi sukelti kuo mažiau nepatogumų, tačiau rekonstruojant šilumines trasas yra vietų, kur atnaujinti vamzdyną kitaip neįmanoma, kaip tik užtveriant šaligatvį. Deja, kaip ir bet kurių statybų metu, nepatogumų nepavyks išvengti, todėl tikimės miestiečių supratingumo ir šiek tiek kantrybės.

Dar kartą pasikalbėsime su darbus atliekančiais rangovais, kad šie kur tik įmanoma įrengtų praėjimus ar pasirūpintų kitomis priemonėmis, kurios palengvintų miestiečių gyvenimą darbų metu“, – pažadėjo A.Pakalniškis.

Pasak jo, pakeisti šiluminių trasų vamzdynus ir sutvarkyti aplinką planuojama rugpjūčio mėnesio pradžioje.

VIDEO: Pėsčiųjų perėja K.Baršausko gatvėje Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius