Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno automobilių turgų dulkėse skandinančių kaltininkų paieškos tęsiasi: kaunietis skundžiasi apgadintu BMW

15min rašė apie dulkėse skendintį Kauno automobilių turgų. Tiek pirkėjai, tiek pardavėjai guodėsi dėl nuolat kylančių smėlio sūkurių. Tiesa, iš kur jie kyla, taip ir nepaaiškėjo, visi bedė pirštais į skirtingus tikėtinus taršos šaltinius. Susipažinęs su straipsniu, į redakciją kreipėsi Gediminas, nurodęs dar vieną galimą priežastį – atliekamus smėliavimo darbus, dėl kurių buvo apgadintas jo BMW.
Vykdant smėliavimo darbus buvo apgadintas kauniečio automobilis
Vykdant smėliavimo darbus buvo apgadintas kauniečio automobilis / Skaitytojo Gedimino nuotr.

Liepos 24 dieną 15min publikavo straipsnį apie tai, kaip Kauno automobilių turguje apsilankęs pirkėjas Tomas (vardas pakeistas) jame užtruko vos 10 minučių – ilgiau mašinos paieškų tęsti negalėjo dėl dulkių gūsių, ėmusių ne juokais kirbinti gerklę. Vyras dėl to apkaltino netoliese veikiančią termofikacijos elektrinę, tačiau ši, kaip paaiškėjo, vasarą net neveikia. Pakalbinti turgaus prekeiviai pripažino, kad problema egzistuoja, tačiau kaltų ieškojo kitur – jų nuomone, dulkėjo nuo rekonstruojamo Taikos prospekto ar nuo šalia veikiančios biokuro katilinės. Konkreti taršos priežastis taip ir liko neaiški.

Kaip 15min teigė Kauno automobilių turgų valdančios UAB „Varanas“ direktorius Valentinas Naujanis, turgavietė – atvira ir didelė teritorija, užimanti apie 10 hektarų, ir įsikūrusi ji pramoniniame rajone, tad normalu, jog dulkės čia nusėda.

Liko su apgadintu automobiliu

Tačiau po šio straipsnio publikacijos į redakciją besikreipęs kaunietis Gediminas pateikė dar vieną galimą priežastį. Pasak jo, smėlio gūsiai turgų liepos mėnesį galėjo pasiekti nuo V.Krėvės prospekto, kuriame UAB „Okseta“ vykdė šilumos trasos, besidriekiančios šalia automobilių turgaus, prie geležinkelio, smėliavimo darbus. Jis užfiksavo iš darbų vietos kylančius smėlio „debesis“ bei papasakojo, kaip pats nuo to nukentėjo.

Skaitytojo Gedimino nuotr./Vykdant smėliavimo darbus buvo apgadintas kauniečio automobilis
Skaitytojo Gedimino nuotr./Vykdant smėliavimo darbus buvo apgadintas kauniečio automobilis

„Dirba be jokių apsaugų, įspėjamųjų ženklų, dėl ko liepos 4 dieną buvo stipriai apgadintas mano BMW automobilio, stovėjusio ties V.Krėvės pr. 122A pastatu, kėbulas ir stiklai. Tai ne dulkės, o kvarcinis smėlis. Kreipiausi į policiją, tačiau ji nukreipė mane į darbų vykdytoją. Kiek žinau, nusiskundimų pakankamai daug, mačiau daugiau apgadintų automobilių“, – teigė Gediminas, atsiuntęs nuotraukų iš darbų vykdymo vietos bei policijos atsisakymo imtis tyrimo raštą.

„Iš pareiškime nurodytų aplinkybių matyti, kad tarp jūsų ir UAB „Okseta“ susiklostė civiliniai teisiniai santykiai dėl netyčia apgadinto automobilio vykdant statybos darbus, kurie yra reguliuojami Civilinio kodekso normomis, o visi dėl to kilę ginčai spręstini civilinio proceso tvarka“, – rašoma policijos atsakyme Gediminui.

Būtent policijos atsakyme kauniečiui ir buvo nurodytas smėliavimo darbų toje vietoje vykdytojas – UAB „Okseta“, bei bendrovės atstovo kontaktai.

Pasak Gedimino, reikia atlikti ekspertizę dėl žalos įvertinimo, kurios kaina gali siekti 300 eurų. Kaunietis baiminasi tiek investuoti ir likti be nieko. Smėliavimo darbai, anot jo, buvo vykdomi visą liepos mėnesį – kartais intensyvesni, kartais ne tokie intensyvūs.

„Kreipiausi į tos įmonės darbų vadovą, žadėjo šią savaitę susisiekti pats su manimi, bet labai tuo abejoju. Apgadintą priekinį stiklą šveičiau visokiomis priemonėmis, nes per lietų neįmanoma važiuoti, bet naudos maža. O automobilis sutvarkomas, tik viskas kainuoja pinigus“, – tikino skundo autorius.

Sulaukė tik vieno pareiškimo

Liepos pabaigoje Kauno apskrities policija 15min patvirtino dėl apgadinto automobilio gavusi vieną pareiškimą. Pareigūnai buvo nuvykę Gedimino paminėtu adresu, bendravo su tuo metu ten dirbusiais darbininkais, kurie nurodė, kokia uždaroji akcinė bendrovė vykdo šiluminės trasos smėliavimo darbus.

„Asmeniui buvo išsiųstas atsakymas kreiptis į minėtą įmonę dėl jo turto apgadinimo, o įmonei atsisakius atlyginti nuostolius – civilinio proceso tvarka kreiptis į teismą. Daugiau jokių kitų pareiškimų dėl vykdomų darbų nesame gavę“, – patikino Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

15min žurnalistė susisiekė su „Oksetos“ statybos direktoriumi Adomu Būdeliu.

„Taip, mūsų įmonė atlieka tokius darbus, srautiniu abrazyviniu valymo būdu. Nebūtinai smėliavimas būna, įvairūs abrazyvai parenkami. Tai yra metalo paviršiaus valymas, kad galima būtų jį iš naujo, tinkamai paruošus, nudažyti, prailginti tos trasos ilgaamžiškumą“, – paaiškino A.Būdelis.

Jis patikino apie apgadintą kauniečio automobilį girdintis pirmą kartą, tačiau įmonė visuomet reaguoja į skundus, padengia patirtus nuostolius.

„Liepos mėnesį nesulaukėm jokio skundo, bent jau iki manęs informacija neatėjo. Kadangi atliekame ir antikorozinio dažymo darbus, būna tokių situacijų, kad kai dirbame arti važiuojamosios dalies, automobilių stovėjimo aikštelių, nors įvairiais būdais stengiamės užsidengti darbų zoną, atsitinka visaip – gal didelis vėjas ir nuneša dažų ar smėlio dulkes. Yra tokių atvejų pasitaikę mūsų praktikoje, kad atsiranda apgadintas automobilis. Visad išsisprendžiame. Esu labai nustebęs, tokių atvejų, kad skambintų žurnalistai ar policija, nėra buvę.

Niekad neišsižadame, tuo labiau, kad mūsų veikla yra apdrausta. Jei tik yra nukentėjęs, išsiaiškinsime situaciją iki galo. Jeigu yra nuostolių, kurių mūsų darbuotojai padaro, visuomet juos padengiame. Bet kokiu atveju, darbus organizuojame taip, kad niekam netrukdytume“, – pažadą suteikė maloniai bendravęs „Okseta“ statybos direktorius.

Jis teigė, kad „Oksetos“ darbininkai prie pat automobilių turgaus tikrai nedirbo – yra rangovų, dirbančių daug arčiau turgavietės. Užsiminė A.Būdelis ir apie rekonstruojamą Taikos prospektą – montuota požeminė šiluminė trasa, tad, tikėtina, kad dulkės turgų skandino dėl kelio rekonstrukcijos darbų.

Papildyta rugpjūčio 6 dieną 15.05 valandą. Gediminas informavo, kad su juo susisiekė „Oksetos“ atstovas ir pažadėjo padengti automobilio remonto išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius