Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno vairuotojai rytais plikledį jaučia, kelininkai – nelabai

Trečiadienio rytą Kauno gatvės daugeliui tapo išbandymu: dėl susidariusios plikšalos vairuotojams buvo sunku suvaldyti slystančius automobilius. Ėmė formuotis spūstys, užfiksuotas ir išaugęs eismo įvykių skaičius. „Kada pradės barstyti kelius? Neįmanoma važiuoti. Kelininkai, kaip visada, nepasiruošę“, – piktinosi kaunietis Martynas.
Plikledis
Plikledis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį jis teigė vos pasiekęs darbą. Pakeliui į jį Kauno gatvėse matė ne vieną šalikelėje sustojusį ir avarinį signalą įsijungusį vairuotoją.

„Buvo neįmanoma važiuoti, nors esu patyręs vairuotojas. Susidarė spūstys. O atsakingos institucijos teigia, kad viskas gerai. Kada pradės barstyti kelius?“ – retoriškai klausė Martynas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Plikledis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Plikledis

Pirmiausia vyras kreipėsi į „Kauno kelius“. Šie nukreipė į „Autokaustą“, „Autokausta“ – į „Kauno švarą“, o „Kauno švaros“ atstovai pareiškė, kad puikiai ryte iki darbo nuvažiavo, tad problemos nėra ir tai ne jų reikalas. Tačiau važiuoti, anot jo, trečiadienį nebuvo įmanoma Pramonės prospektu bei Birželio 23-osios, Elektrėnų, Draugystės gatvėmis.

„Antradienį Kaunui buvo išsiųstas įspėjimas, kai Vilniuje ant viaduko susidūrė vienuolika automobilių. Turėjo suprasti, kad naktį ir Kaune tas pats bus. Bet jie nesupranta. Nesimoko“, – teigė Martynas.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patikino, kad naktį iš antradienio į trečiadienį situacija buvo sekama. Atlikti tiltų, viadukų, įkalnių barstymo darbai.

„Žinoma, galėjo kokios lokalios vietos likti slidesnės. Daug kas priklauso ir nuo automobilių padangų, jų būklės. Kiek žinau, atskirai buvo barstytos Julijanavos, Europos, Sukilėlių, Panerių, Eivenių, Vaidoto, Jiesios, Plytinės, Titnago, Rokų gatvės bei prospektai. Jas stebint naktį buvo pastebėta plikšala“, – teigė A.Pakalniškis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Plikledis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Plikledis

Kelių valymu besirūpinančios „Kauno švaros“ Miesto tvarkymo bei atliekų valdymo direktoriaus Dariaus Stasikonio teigimu, barstymo darbai prasidėjo trečią nakties. Gatvėse dirbo keturios mašinos. Iš viso išberta apie 30 tonų druskos. „Kauno švaros“ automobiliai šiemet Kauno kelius barstė jau trečią kartą.

„Šiąnakt taip pat turėtų būti plikšala. Esame pasiruošę. Sandėlyje druskos nuolat turime dešimčiai barstymų, tai yra, apie 900 tonų. Iš viso per žiemą išbarstome apie 4-8 tūkst. tonų“, – patikino D.Stasikonis.

„Kauno švaros“ budintis naktį apvažiuoja daugelį Kauno gatvių ir praneša, kuriose susidaro plikledis ar plikšala. Informacijos apie slidžias atkarpas suteikia ir gatvių šlavėjai.

Kauno apskrities VPK budėtojai patvirtino gruodžio 2-osios rytą sulaukę daugiau iškvietimų į eismo įvykius nei įprastai.

Per pirmąsias dvi žiemos dienas (iki gruodžio 2-osios vidurdienio) vien Kaune užfiksuoti 64 eismo įvykiai: 59 techniniai ir 15 įskaitinių (su sužalotais asmenimis). Skaičius būtų dar įspūdingesnis, priskaičiavus ir tas avarijas, į kurias policijos patruliai nebuvo iškviesti.

15min.lt primena, kad trečiadienio rytą per kiek daugiau nei valandą net du dėl slidaus kelio nesuvaldyti BMW automobiliai išvertė apšvietimo stulpus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius